Fotbal / Mitică e istorie, Gino e noul șef la LPF

Gino Iorgulescu este noul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal. În urma alegerilor care au avut loc, joi, el l-a învins cu 11 voturi pentru și 7 împotrivă, pe Mitică Dragomir

Gino Iorgulescu este nou preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din România. El a fost votat de 11 din cei 18 reprezentanți ai cluburilor din Liga I de fotbal și l-a detronat astfel, pe Dumitru Dragomir care a condus vreme de 17 ani destinele fotbalului intern. La prima conferință de presă, organizată imediat după ce au avut loc alegerile la șefia LPF, Gino Iorgulescu a declarat că va duce mai departe proiectele ”bune” ale predecesorului său și va elimina lucrurile mai puțin bune din mandatele lui Dragomir.

”Domnul Dragomir a ţinut bine competiţia sub control în aceşti 17 ani cât a fost în fruntea LPF, iar eu am de gând să duc mai departe ceea ce a făcut bine dar, şi să îndrept ce nu a mers bine. Țin să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, preşedinţilor de cluburi şi altor persoane. Promit să fiu preşedinte deschis care să recredibilizeze fotbalul. Vrem să readucem lumea la stadion. La acesate alegeri eu nu am simțit nicio presiune, pentru că presiunea era pe domnul Dragomir. Un lucru e foarte clar, dacă pierdeam şi de data aceasta nu mai încercam niciodată să candidez la vreo funcție în fotbalul românsc. Repet, este momentul să recredibilizăm fotbalul nostru. Acest lucru înseamnă atragerea oamenilor la stadion, atragerea sponsorilor, îmbunătăţirea jocului echipelor şi multe altele aspecte despre care vom vorbi la momentul potrivit”, a spus Iorgulescu în cadrul conferinței de presă.

Noul șef al LPF a jucat fotbal la cel mai înalt nivel și a fost coleg la Sportul Studențesc, printre alții, cu Gheorghe Hagi. Are 49 de selecții la echipa națională de fotbal a României și, în calitate de conducător de club, de numele lui se leagă cea mai importantă perioadă a clubului Progresul București, echipa la care a i-a promovat pe trei dintre cei mai în vogă antrenori români ai ultimilor ani: Walter Zenga, Dan Petrescu și Cosmin Olăroiu.

Dintre obiectivele sale în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal amintim reducerea ligii I la 16 echipe, mutarea tuturor comisiilor la Federația Română de Fotbal, atragerea de fonduri europene și sponsori pentru cluburile din primul eșalon și o dezvoltare în masă a centrelor de copii și juniori, pentru ca echipele din România să aibă o bază de selecție cât mai mare. De asemenea, Iorgulescu a precizat că va renegocia salariile tuturor angajaților din LPF și că el nu va încasa remunerația lunară de 10.000 de euro, cât era salariul lui Dumitru Dragomir.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu