Fotbal / LPF impune restricţii la transferuri

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal schimbă regulile din Liga 1

Întrunită, marţi, Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a făcut reprezentanţilor cluburilor de fotbal din Liga 1 o serie de propuneri menite să ridice nivelul competiţional din întrecerea internă. Cea mai importantă propunere face referire la transferul jucătorilor din afara Uniunii Europene.

„Începând cu sezonul 2016/2017 va fi obligatoriu ca fotbaliştii străini transferaţi în Liga 1, din ţări din afara Uniunii Europene, să aibă minimum 3 selecţii în echipa naţională a ţării din care provin. În acest fel avem garanţia că în România vor ajunge fotbalişti care să aducă un plus de valoare fotbalului nostru”, a declarat Iustin Ştefan, secretarul general al LPF.

Oficialul forului de la Bucureşti a mai adăugat că din sezonul amintit toate cluburile de fotbal din Liga 1 vor avea obligaţia să anunţe la startul întrecerii un lot de maximum 25 de fotbalişti, dintre care patru să fie crescuţi în propriile centre de copii şi juniori, şi încă patru fotbalişti care să fi fost crescuţi la alte cluburi din România. În cadrul AGA, de marţi, s-a mai aprobat modalitatea în care se vor disputa din sezonul viitorul play-off-ul şi play-out-ul.

Astfel, în play-off vor intra echipele de pe locurile 1-6, iar în play-out echipele de pe locurile 7-14. În ceea ce priveşte punctajul: în play-off şi play-out se va intra cu jumătate din punctele obţinte în sezonul regulat. Deasemenea s-a reintrodus un număr minim de puncte (15) care trebuie atins de echipele din Liga 1, pentru a se evita dezinteresul pentru unele dintre participante. Altfel în Divizia B se va intra cu un minus de puncte, în cazul în care baremul amintit nu va fi atins.

Distribuie:

Postaţi un comentariu