Fotbal / Juventus, obligată să plătească pentru Mutu

Adi Mutu are motive să zâmbească, dtoriile lui către Chelsea vor fi plătite de Juventus

Campioana Italiei, Juventus Torino, este obligată să plătească 21 de milioane de euro către Chelsea londra, fosta echipă a lui Adrian Mutu. Alături de Juventus şi şi Livorno va trebui să contribuie la suma enunţată.

Decizia aparţine Camerei pentru Rezolvarea Disputelor din cadul FIFA şi a fost dictată din cauză că echipele italiene l-au folosit gratis pe Mutu, după ce acesta a fost dat afară de la echipa londoneză, anunţat presa italiană.

Iniţial, această sumă ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum legitimat la Ajaccio în prima ligă a Franţei, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obţinut banii de la român, precizează violanews.com, care citează Gazzetta dello Sport.

Suma datorată englezilor este de 17, 7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând peste 21 de milioane de euro. Decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen 21 de zile.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15, 8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină şi a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno.

Distribuie:

Postaţi un comentariu