Fotbal feminin / România, în cărţi pentru calificarea la CM 2015

România va juca în premieră pe Cluj Arena

Reprezentativa de fotbal feminin a României va da piept mâine, pe Cluj Arena, de la ora 18.00, cu selecţionata Cehiei, în preliminariile Campionatului Mondial 2015, din Canada. Este primul joc oficial interţări desfăşurat pe noua arenă din Cluj.

Meci dificil pentru „tricolore”. Româncele se vor duela mâine cu Cehia, reprezentativă cotată cu şansa a treia la câştigarea grupei a doua, după Italia şi Spania. Elevele lui Mirel Albon şi Maria Delicoiu speră însă la o victorie, care le-ar menţine în cărţile pentru calificarea la Mondialul din Canada. România ocupă locul doi în grupă, cu trei puncte adunate în două jocuri: 9-1 cu Macedonia şi 0-1 cu Italia. „Avem nevoie de victorie ca de pâinea caldă. Nu ştim foarte multe despre Cehia, e prima dată când ne întâlnim. E important că jucăm la Cluj, pentru că la Mogoşoaia nu prea am avut lume la meci, sper ca acum să fie altfel, să vină oameni să ne susţină. Majoritatea fetelor ne-am întors la Cluj, ne bucurăm să fim din nou acasă”, a subliniat Raluca Sârghe, mijlocaşul naţionalei şi fosta jucătoare a Olimpiei Cluj. „Cehia e o echipă puternică, mai bine cotată decât noi, dar sperăm să ne mobilizăm ca în ultimele două meciuri şi să câştigăm pentru a ne păstra în continuare şanse de calificare la Mondial”, a adăugat Mirel Albon.

Calculele calificării

România poate să ajungă direct la Mondial doar dacă va câştiga grupa. Cele mai bune patru echipe de pe locul doi vor juca în play-off, pe 25/26 şi 29/30 octombrie 2014. Câștigătoarele acestor două „duble” de baraj se vor confrunta în play-off-ul decisiv, tot tur-retur, în 22/23 și 26/27 noiembrie 2014. Echipa care se va impune în acest ultim baraj va ajunge la turneul final. „Ambele echipe doresc victoria, iar noi avem avantajul terenului. Ca şi orice echipă şi ca orice antrenor ne-am făcut calcule şi ne-am propus să facem şapte puncte în această toamnă. Deja avem trei, vrem să obţinem încă trei cu Cehia şi apoi, în noiembrie, cu Spania măcar un egal sau să facem o surpriză”, sunt calculele lui Mirel Albon.

Naţionala joacă în premieră pe Cluj Arena

Disputa dintre România şi Cehia va consemna şi primul joc oficial interţări desfăşurat pe Cluj Arena. „Alegerea Cujului ca oraş gazdă reprezintă recunoaşterea a ceea ce se întâmplă aici, la Cluj, în fotbalul feminin. Sperăm să fie de bun augur pentru naţionala României”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru Fotbal Feminin, Alin Cioban. „E un eveniment important, pentru că e primul meci al naţionalei de fotbal pe Cluj Arena. Sperăm să fie un îndemn şi pentru selecţionerul Victor Piţurcă să treacă peste superstiţii şi să vină şi cu naţionala masculină la Cluj. Aici avem un public călduros, dar şi condiţii foarte bune pe stadion. Trebuie să spun că suntem mândri că din cele 18 componente ale naţionalei feminine, 11 sunt de la Olimpia Cluj”, a adăugat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

„Sunt foarte mândru că jucăm la Cluj, e un vis mai vechi de-al meu să evoluăm pe acest stadion minunat. Sperăm să jucăm totate meciurile aici, dar depinde foarte mult şi de rezultatul cu Cehia”, Mirel Albon

[stextbox id=”custom” caption=”Program preliminarii CM 2015″]
În 2013
21 septembrie: Macedonia – România 1-9
26 septembrie: Italia – România 1-0
30 octombrie: România – Cehia
23 noiembrie: Spania – România
În 2014
10 aprilie: România – Italia
7 mai: Cehia – România
19 iunie: Estonia – România
21 august: România – Macedonia
13 septembrie: România – Spania
17 septembrie: România – Estonia[/stextbox]

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Sorinel says:

    Partida va fi televizata?

Postaţi un comentariu