Fotbal-Cupa României/ Maramureşenii cu Avânt înainte

Echipa de Liga a IV-a, Avântul Bârsana, este revelaţia de până acum a Cupei României

Olimpia Satu Mare a fost eliminată din faza a IV-a a Cupei României de echipa Avântul Bârsana, formaţie de liga a 4-a din judeţul Maramureş. La o primă impresie putem spune că am asitat la o surpriză de proporţii însă trebuie specificat că sătmărenii s-au prezentat cu echipa de juniori.

Maramureşenii s-au impus cu 2-1 însă tinerii jucători ai Olimpiei au dat o replică curajoasă unei formaţii mult mai experimentate.  Avântul Bârsana poate să fie socotită revelaţia acestei faze a Cupei Românieie dacă ţinem cont că au eliminat până acum trei formaţii de Liga a III-a (în prima fază 8-5 de Plimob Sighetu Marmaţiei, în a doua 2-1 cu Unirea Dej, pentru ca în etapa a treia să învingă cu 2-1 FC Maramureş Universitar Baia Mare.)

”Ne-am luptat și ne-am dorit mult să mergem mai departe. Din păcate, pe fondul unei erori copilărești în repriza a doua am luat golul de 2-1 și în ciuda ocaziilor pe final nu am mai putut reveni. În prelungiri am avut penalty clar dar arbitrul nu a dictat nimic. Le mulțumim băieților de la galerie care au făcut deplasarea la Bîrsana și ne-au susținut extraordinar” a declarat după meci antrenorul sătmărenilor, Cristi Popa.

Partida de la Bîrsana a fost arbitrată la centru de Paul Unimătean ajutat la cele două margini de Gabriel Bârjac și Tunyogi Ferenc, toți din Zalău. Observatori Mircea Ciglnean din Cluj și Dan Jiga din Bistrița.

Faza a cincea a Cupei României-Timişoreana, la care vor participa cele 19 echipe calificate din faza a patra şi 9 echipe din Liga a 2-a, este programată pentru 10/11 septembrie 2013, ora 16.30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu