Florin Gardoş a anticipat calificarea Stelei

Florin Gardos (foto, la minge) a făcut un meci excelent contra Legiei Varsovia/ FOTO Dan Bodea

După o pauză de cinci ani, Steaua revine în grupele Ligii Campionilor, „roş-albaştri” reuşind să-i elimie în play-off-ul competiției pe polonezii de la Legia Varşovia, după 1-1 la București și 2-2 în returul din Polonia. Unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Laurențiu Reghecamf a fost şi sătmăreanul Florin Gardoş, cel care a evoluat aproape fără greşeală în infernul de pe „Wojska Polskiego”.

Impecabil în apărare

Gardoş a făcut un cuplu perfect în apărare cu Lukasz Szukala, reuşind să-l suplinească cu brio pe deja transferatul Vlad Chiricheş, achiziționat de Tottenham. După egalul din meciul tur, de la Bucureşti, prima şansă la calificare o aveau, statistic, polonezii, însă nu și în opinia lui Gardoş. Fundaşul a declarat încă de la plecarea din țară că Steaua se va califica şi doar cu mult noroc Legia ar fi putut să meargă mai departe. “Nu mi s-au părut deloc a fi o echipă care putea să ne pună probleme, chiar dacă la Bucureşti ne-au marcat un gol şi porneau oarecum favoriţi. Am spus şi atunci, după meciul tur, că accederea în grupele Champions League o vom tranşa în favoarea noastră la Varşovia”, a declarat Gardoş, pentru Transilvania Reporter.

Gardoș: ”I-am năucit”

Fundaşul Stelei este convins că startul fulminant de partidă al steliştilor i-a bulversat total pe polonezi, cele două goluri din debutul meciului dându-le peste cap toată tactica pregătită de antrenorul Jan Urban. ”I-am năucit. Până să se dezmeticească cei de la Legia, noi conduceam deja cu 2-0. Practic, am început cu un avantaj de două goluri, lucru care îţi face viaţa mult mai uşoară. După golul lui Piovaccari am ştiu că nu mai avem cum pierde calificarea. Ne-am dorit-o foarte mult toţi băieţii, deoarece niciunul dintre noi nu mai jucase în grupele celei mai prestigioase competiţii fotbalistice din lume”, a adăugat Florin Gardoş. Sătmăreanul a precizat că nicio clipă nu i-au tremurat picioarele datorită atmosferei incendiare creată pe stadionul Legiei. Ba din contră, a fost un factor care l-a stimulat suplimentar. ”Eu, sincer, nu am avut nici cea mai mică frică, pot să spun că m-a montat mai mult. Întotdeauna mi-au plăcut stadioanele unde se crează atmosferă, iar cel din capitala Poloniei, credeţi-mă este unul dintre ele”, explică Gardoş.

Şi-ar dori Real Madrid în grupe

Una dintre echipele pe care Gardoş ar dori să o întâlnească în grupele CL ar fi Real Madrid, formaţie pe care o simpatizează încă din copilărie. ”Am mai spus-o şi cu alte ocazii că Real Madrid este echipa mea preferată, iar dacă voi avea vreodată posibilitatea să joc împotriva ei, pot să zic că mi-am îndeplinit un vis din copilărie”, punctează jucătorul. Una din marile mize ale calificării în grupe au fost banii care vor veni de la UEFA, nu mai puţin de 20 de miloane de euro, bani care asigură un buget pe minimum trei ani clubului ”militar”. ”Eram conştienţi că o calificare ar aduce şi foarte mulţi bani la club, lucru deosebit de important pentru noi, mai ales în condiţiile delicate în care ne aflăm. Milioanele venite de la UEFA ne vor conferi o linişte financiară pentru cel puţin trei ani, ca să nu mai vorbim de banii care vor veni în urma transferului lui Chiricheş“, spune Gardoş.

Fotbalistul se va îmbogăți după această performanță, conducerea clubului din București anunțând că fiecare jucător va încasa nu mai puțin de 100.000 de euro. ”Pentru mulţi dintre noi, prima aceasta constituie salariul pe un an de zile. Este mai mult decât binevenită, mai ales că salariile au cam întârziat pe la noi în ultima vreme”, a încheiat Gardoș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu