Fiţi (Pan)DURI cu galacticii lui Ramos!

Gorjenii vor să repete isprăvile din preliminarii şi în grupele Ligii Europa.

Pandurii a obţinut o calificare extraordinară în grupele Europa League la prima participare în cupele europene. Deşi pornea cu şansa a doua, vicecampioana României a produs surpriza în fiecare rundă, eliminând formaţii mult mai puternice, precum Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv sau SC Braga. Rezultatele excelente obţinute în preliminarii le-au dat aripi oltenilor. Gorjenii încearcă acum să-şi croiască un drum şi către primăvara europeană.

Pustai: „Ei sunt favoriți”

Elevii lui Cristi Pustai vor debuta în grupe tocmai împotriva celor de la Dnepr, conduşi de pe bancă de fostul galactic Juande Ramos. Ucrainenii s-au calificat uşor, după două victorii cu estonienii de la Nomme Kalju, 3-1 şi 2-0. Trupa de pe Nipru excelează şi în campionatul Ucrainei, unde ocupă locul secund, la trei puncte distanţă de liderul Metalist Kharkiv. Printre victimele lui Dnepr s-au numărat Şahtiorul lui Mircea Lucescu (3-1) şi Arsenal Kiev (3-0). „E un meci special pentru mine, pentru că ne-am calificat în premieră în grupele Europa League. Dnepr e reprezentanta unui fotbal de calitate, unde apar echipe care fac meciuri foarte bune și în Champions League, cum e Șahtior sau Dinamo Kiev. Au un fotbal cu tradiție, peste nivelul celui al nostru. Dnepr arată foarte bine în acest început de campionat, a învins formații puternice ale Ucrainei. Indiscutabil ei pleacă cu prima șansă, dar noi ne-am obișnuit deja să fim văzuți ca outsideri”, a transmis Cristi Pustai.

Ucrainenii, periculoși pe benzi

Tehnicianul gorjenilor și-a făcut temele despre aversarii de astăzi ai oltenilor. „Dnepr e o echipă puternică, care are doi atacanți care nu iartă în fața porții adverse. Au un joc colectiv foarte bun, jucători în benzi foarte rapizi și sunt periculoși pe fazele fixe”, a explicat „matematicianul”.

Matulevicius, sărit din schemă

Pe lângă lipsei de experiență în cupele europene, Pandurii nu va conta nici pe serviciile lui Matulevicius, unul dintre jucătorii exponențiali ai trupei gorjene. Atacantul s-a accidentat în meciul cu Dinamo și va absenta de pe teren în această seară. „Nu vom conta pe Matulevicius, absența lui va fi o problemă pentru noi. Paraskevas a reluat antrenamentele, probabil va juca. Pentru fiecare punct câștigat, vom avea și prime, însă nu am discutat despre ele. Important e să obținem cât mai multe puncte în grupă”, a susținut Pustai. „Sperăm să facem un joc bun și, de ce nu, să câștigăm. Pentru asta va trebui să jucăm ca o echipă, să fim uniți. Ne dorim calificarea în primăvară, dar luăm fiecare meci în parte, iar la final vom trage linie”, a completat Bogdan Ungurușan.

Rotan: „Nu-i subestimăm pe români”

Ucrainenii sunt și ei pregătiți de luptă. „Suntem pregătiți, am venit să obținem un rezultat pozitiv la Cluj. Pandurii nu e o necunoscută pentru noi, am studiat-o foarte bine. Chiar dacă avem mai multă experiență în cupele europene, nu trebuie să ne considerăm favoriți. Trebuie să fim atenți, să ne demonstrăm valoarea pe teren și să câștigăm. Știm că au eliminat pe Braga, dar nu ne e teamă de ei. Nu trebuie însă să-i luăm de sus, îi respectăm, ne vom juca șansa”, a avertizat căpitanul lui Dnepr, Ruslan Rotan.

„Pandurii e o echipă interesantă, periculoasă. Are jucători de calitate, dar noi trebuie să obținem cât mai multe puncte în această grupă pentru a ne califica mai departe. Iar primul pas e câștigarea meciului de la Cluj”, Juande Ramos, antrenor Dnepr

Distribuie:

Postaţi un comentariu