Fed Cup / Simona Halep s-a antrenat la Cluj

Simona Halep a efectuat, luni, primul antrenament în Sala Polivalentă Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de tenis a României a ajuns la Cluj-Napoca şi va pregăti în perioada următoare întâlnirea cu reprezentativa similară a Cehiei, confruntare contând pentru sferturile de finală ale Fed Cup. Vedeta echipe României, Simona Halep, a treia jucătoare în clasamentul mondial WTA, a efectuat, luni, primul antrenament în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Sportiva a efectuat o ședință de pregătire normală, fără să acuze probleme medicale și chiar a făcut câteva schimburi de mingi cu Monica Niculescu.

Alături de Halep, din echipa de Fed Cup mai fac parte jucătoarele Monica Niculescu (locul 40 WTA) şi Andreea Mitu (96 WTA). Cea de a patra jucătoare ar fi trebuit să fie Irina Begu (31 WTA), dar aceasta a anunțat că nu va putea onora convocarea, din cauza unei accidentări. În locul ei, căpitanul-nejucător Alina Tecşor, a convocat-o de urgenţă pe Raluca Olaru (locul 49 în clasamentul WTA la dublu). ”Mi-aş fi dorit să vă dau o veste bună, însă problema de la genunchi încă nu a trecut şi perioada mea de refacere va mai dura! Cu părere de rău, trebuie să vă anunţ că nu voi putea fi prezentă la Cluj alături de fete”, a fost mesajul postat de Irina Begu pe pagina personală de facebook.

”Ne place foarte mult atmosfera din lotul echipei naționale a României și, vă spun cu mâna pe inimă că vom face tot ce este omenește posibil ca această confruntare de tenis să nu fie ultima găzduită de Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Sala arată excepțional cu terenul de tenis montat, e o plăcere să le vezi pe aceste fete cum se pregătesc și sper ca victoria să fie de partea noastră”, a declarat pentru Transilvania Reporter Ionuț Rusu, director interimar al Săli Polivalente.

Acesta le transmite fanilor echipei de tenis a României că nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce o privește pe Simona Halep. ”Am discutat cu ea, mi-a spus că îi place foarte mult ce a găsit aici la Cluj, mi-a mai spus că se simte foarte bine și că va juca împotriva Cehiei”, a mai spus Rusu. În sistemul actual de joc, echipa de Fed Cup a României participă pentru prima dată în Grupa Mondială principală, iar adversara sa din primul tur este nimeni alta decât câştigătoarea ultimelor ediții, Cehia.

Întâlnirea dintre România şi Cehia va avea loc în zilele 6 şi 7, vineri şi sâmbătă, februarie 2016, în Sala Polivelentă din Cluj-Napoca. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă (6 februarie), iar duminică (7 februarie) celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu (în funcție de rezultat).

Postaţi un comentariu