FED Cup / Au retrogradat ca să revină în elită

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de tenis a României a pierdut meciul de baraj pentru menţinrea în Grupa Mondială 1, scor 1-4 în faţa Germaniei şi a retrogradat în Grupa Mondială 2 unde însă, este cap de serie la tragerea la sorţi. Dintre posibilelel adversare ale Simonei Halep & co, doar Ucraina pare să fie capabilă să pună probleme „Tricolorelor”. La polul opus, cel mai accesibil adversar ar fi selecţionata Taiwanului, care evoluează sub numele China-Taipei. Ceilalţi posibili adversari sunt Belgia şi Slovacia.

În ciuda retrogradării România ar putea evolua şi în sezonul viitor în Grupa Mondială 1. Totul depinde de ce decizie va lua bordul FED Cup. Există șanse mari ca începând cu 2017 Grupa Mondială 1 să fie alcătuită din 16 echipe, şi nu opt ca în prezent, ceea ce ar readuce naţionala „Tricoloră” în eşalonul de elită al tenisului feminin mondial.

Indiferent de ce se va întâmpla la nivel organizatoric, echipa României va evolua tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în luna februarie a anului viitor. Tragerea la sorți a meciurilor din Grupa Mondială 2 va avea loc la începutul lunii iunie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu