FCSB – CFR, „finala” sfârșitului de an

Foto: Dan Bodea

Liga 1 a ajuns în fața ultimei etape din 2018. Dacă sezonul a debutat cu un Astra Giurgiu – FCSB, finalul de an ne oferă disputa dintre roș-albaștrii și CFR, singurele echipe care au declarat că vor titlul de campioană, și singurele combatante care au reușit să ducă lupta pentru prima poziție, până în această ultimă etapă a anului. Înaintea înfruntării de la Arena Națională cifrele indică un lider meritat și o contracandidată cu un apetit ofensiv ridicat. Vișiniii au suferit o singură înfrângere, tocmai pe teren propriu (1-2), în fața fostei campioane Viitorul Constanța.

Tot trupa din Gruia a încasat cele mai puține goluri (12), demonstrând că în ciuda schimbărilor la nivel tehnic și administrativ, modelul implementat de Dan Petrescu continuă să producă efecte. Stilul de joc nu s-a schimbat, dar eficiența a rămas la cote ridicate. Țucudean înscrie la foc automat și nu mai are nevoie de trei, patru ocazii pe meci ca să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Într-un fel, locul 1 ocupat de CFR înaintea disputei cu FCSB i se datorează în mare măsură lui.

În tabăra roș-albastră e zarvă mare. O nouă campanie de achiziții (cea din vară), nu produce efectele dorite de finanțator. FCSB a înregistrat patru eșecuri, ceea ce este mult la jumătatea sezonului, pentru o echipă cu pretenții de campioană. FCSB are cel mai bun atac (40 de goluri marcate), dar și cea mai slabă apărare (22 de goluri încasate), dintre echipele care se situează în acest moment pe locurile de play-off. Numărul mare de înfrângeri și de goluri primite indică o mare instabilitate în jocul roș-albaștrilor.

Clasarea pe locul secund este în aceste condiții normală și indică situația exactă a echipei. FCSB este doar urmăritoarea CFR-ului, și nu o echipă care să merite mai mult. Însă, meciul de sâmbătă poate schimba clasamentul. O victorie a roș-albaștrilor, la două goluri diferență, îi va cocoța pe prima poziție a clasamentului, până la anul. Dacă și transferurile anunțate vor prinde cheag în trupa lui Nicolae Dică am putea avea o primăvară interesantă. Până atunci ne mulțumim cu finala sfârșitului de an. FCSB – CFR se joacă, sâmbătă, de la ora 20:00 și va fi transmis de Look TV, Digisport și Telekomsport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu