Față în față cu istoria

Sursa foto: radiocluj.ro

Unul dintre cele mai glorioase momente ale sportului clujean, și nu numai, va fi ”repus în scenă”, în această toamnă. Radio Cluj informează că Primigi Vicenza se întoarce la Cluj Napoca la 30 de ani de la meciul istoric jucat în Cupa Campionilor Europeni în compania echipei Universitatea. La acea vreme, baschetbalistele din Italia formau cea mai bună echipă de pe continent, fiind neînvinse de trei ani.

”U” Cluj a reuşit atunci una dintre cele mai mari performanţe din baschetul feminin românesc, învingând Primigi cu scorul de 76-72. La partida disputată în Sala Sporturilor ”Horia Demian” au asistat aproximativ 5.000 de spectatori, alţi 3.000 rămânând afară. Antrenorul de acum al Universităţii, Dragan Petricevic, a precizat că din delegaţia echipei din Vicenza va face parte şi un oficial care a fost prezent la partida din 1986.

„Nu există un meci mai de referinţă poate în întreg baschetul feminin românesc decât cel cu Primigi Vicenza din 1986. Nu a fost uşor să perfectăm venirea lor la Cluj. Discuţia a durat destul de mult. Oamenii au fost din start deschişi. Am vorbit personal cu mai mulţi membri din conducerea lor. Şi lucrul cel mai important: la Turneul memorial <<Nicolae Martin>>. Tehnicianul echipei Primigi Vicenza va fi acelaşi Aldo Corno care şi acum 30 de ani a fost prezent în sala Horia Demian în calitate de antrenor.

Şi-a amintit cu plăcere de acel meci, şi-a amintit şi de Nicolae Martin”, a declarat pentru sursa citată Dragan Petricevic. Primigi Vicenza va fi la Cluj-Napoca în perioada 8 – 10 septembrie pentru a participa la Turneul „Nicolae Martin”, la care au mai fost invitate o echipă de Euroligă din Turcia şi una Euro Cup din Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu