Fanii naţionalei îşi pot achiziţiona bilete le Eurobasket 2017

Fanii baschetului din Europa ce vor veni anul viitor la Cluj, vor avea marcat un traseu al supoerterilor, de la Hashtag-ul din centru oraşului, până la Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Federaţia Română de Baschet (FRB) a pus, joi, în vânzare biletele pentru meciurile echipei naţionale din cadrul turneului Eurobasket 2017, competiţie ce va fi găzduită în premieră de România, la Cluj-Napoca. Cele 37.500 de tichete, pentru cele 5 meciuri ale naţionalei „Tricolore” au preţuri cuprinse între 150 şi 600 de lei. Conform organizatorilor fanii echipei naţionale vor avea la dispoziţie câte 7.500 de tichete pentru fiecare meci al României, iar acestea pot fi achiziţionate în pachetele Follow My Team. “Chiar dacă sala va ajunge la o capacitate de 10.000 de locuri, pentru că aşa ne cere federaţia internaţională de baschet, din motive de securitate şi organizatorice, doar 7.500 de tichete putem vinde, pentru fiecare meci”, a explicat Adrian Voinescu, directorul Comitetului de organizare al EuroBasket 2017 România.

Pe lângă biletele destinate strict meciurilor României, suporterii celorlalte echipe naţionale care vor evolua la Cluj-Napoca au la dispoziţie pachetele Tournament Pass, cu prețuri cuprinse între 265 și 1050 de lei. „Biletele <<Follow My Team>> sunt doar pentru meciurile României, toate cele cinci pe care le va juca în Sala Polivalentă Cluj-Napoca, iar pachetul <<Tournament Pass>> este valabil pentru toate cele 15 meciuri care se vor disputa la Cluj-Napoca”, a mai spus Voinescu. Conform oficialului FRB, primul care și-a cumpărat bilet este chiar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la data de 22 noiembrie, iar printre adversari Românii se numărăr şi echipa naţionalăa Croaţiei.

Aceasta este repartizată în aceaşi urnă valorică în care mai figurează celelalte trei ţări organizatoare – Finlanda, Israel şi Turcia, iar conform regulamentului România nu poate întâlni niciuna dintre celelalte naţionale ale ţărilor care găzduiesc meciuri la Eurobasket 2017. Pentru a înlesni accesul fanilor din întreaga Europă, care vor veni la Cluj-Napoca, de la Hashtag-ul din centrul Clujului şi până la Sala Polivalentă va fi amenajat un drum al „giganților”, cu urme pe care sportivii le vor lăsa pe astfalt și care îndruma fanii spre Sala Polivalentă. FIBA EUROBASKET 2017 se va disputa în perioada 31 august-17 septembrie 2017, în patru orașe: Cluj-Napoca (România) — 31 august-7 septembrie 2017; Istanbul (Turcia), Helsinki (Finlanda) și Tel Aviv (Israel).

Distribuie:

Postaţi un comentariu