Explozie întârziată. ”U” Cluj a câștigat dramatic cu Sportul Snagov și aproape și-a asigurat prezența la baraj

Foto: Dan Bodea

Ultimul meci al etapei a 36-a, antepenultima a campionatului în eșalonul secund, le-a adus față în față pe Universitatea Cluj și Sportul Snagov. Ilfovenii au dat senzația, la un moment dat, că sunt o echipă care chiar poate duce lupta pentru promovarea în Liga 1. „Șepcile roșii” nu au renunțat nicio clipă, pe parcursul sezonului, la visul de a reveni în elita fotbalului românesc.

Meciul a început nici mai bine, nici mai rău decât altele precedente, doar că ilfovenii au venit pe Cluj Arena montați ca pentru o veritabilă finală, deși Sportul era deja scoasă din ecuația promovării. Huiban la pus la încercare pe Dur Bozoancă încă din minutul 6, dar portarul „Șepcilor roșii” s-a întins și a respins reluarea adversarului său.

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Bogdan Lobonț a răspuns printr-un joc calm, un pic prea liniștit. Pe faza de construcție însă, nici Greu, nici Goga, nici Hordouan nu au găsit soluții ideale pentru a ajunge în situații periculoase în careul advers. Astfel, cei care au trecut din nou pe lângă deschiderea scorului au fost tot ilfovenii. Dur Bozoancă l-a anticipat pe Gîț (min. 13), iar în minutul 28 a avut o nouă paradă de trei puncte la o dublă ocazie a Sportului.

Abia în minutele adiționale ale primei reprize alb-negrii au reușit să creeze ceva panică în careul ilfovenilor, dar la vestiare s-a intrat la scorul de 0-0. La fel a debutat și actul secund, cu Sportul controlând jocul. Oaspeții au reușit să trimită mingea în poarta lui Dur Bozoancă (min. 66), dar golul a fost anulat pentru poziție afară din joc.

Foto: Dan Bodea

A fost momentul care i-a trezit pe fotbaliștii clujeni. Încurajați frenetic din tribune alb-negrii au preluat inițiativa și și-au împins adversarul în propria jumătate de teren. Axente a ratat incredibil din 6 metri. Trecerea timpului a accentuat și mai mult presiunea, iar directorul tehnic, Ioan Ovidiu Sabău s-a ridicat de pe bancă.

A suferit la fiecare pasă greșită și nu a ezitat să transmită idei tactice elevilor săi, pe care i-a încurajat permanent. Intrat pe teren pentru ultimele 20 de minute Hațiegan a trimis o centrare perfectă, Pârvulescu a plonjat spre întâlnirea cu mingea și a catapultat-o în poarta lui Marinescu (min. 88).

Banca tehnică a Universității a explodat, peluza s-a cutremurat, iar jucătorii au sprintat pentru a celebra golul alături de cei care i-au încurajat permanent, chiar și în momentele în care jocul nu funcționa deloc. Euforia golului nu le-a luat mințile fotbaliștilor clujeni, care au reușit să se concentreze până la ultimul fluier al centralului Sergiu Popa.

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj a urcat din nou pe locul 3 (care duce la barajul pentru accederea în Liga 1) și mai are de jucat, în deplasare, cu CS Balotești (echipă retrogradată), și pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu.

Postaţi un comentariu