Explozie întârziată. ”U” Cluj a câștigat dramatic cu Sportul Snagov și aproape și-a asigurat prezența la baraj

Foto: Dan Bodea

Ultimul meci al etapei a 36-a, antepenultima a campionatului în eșalonul secund, le-a adus față în față pe Universitatea Cluj și Sportul Snagov. Ilfovenii au dat senzația, la un moment dat, că sunt o echipă care chiar poate duce lupta pentru promovarea în Liga 1. „Șepcile roșii” nu au renunțat nicio clipă, pe parcursul sezonului, la visul de a reveni în elita fotbalului românesc.

Meciul a început nici mai bine, nici mai rău decât altele precedente, doar că ilfovenii au venit pe Cluj Arena montați ca pentru o veritabilă finală, deși Sportul era deja scoasă din ecuația promovării. Huiban la pus la încercare pe Dur Bozoancă încă din minutul 6, dar portarul „Șepcilor roșii” s-a întins și a respins reluarea adversarului său.

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Bogdan Lobonț a răspuns printr-un joc calm, un pic prea liniștit. Pe faza de construcție însă, nici Greu, nici Goga, nici Hordouan nu au găsit soluții ideale pentru a ajunge în situații periculoase în careul advers. Astfel, cei care au trecut din nou pe lângă deschiderea scorului au fost tot ilfovenii. Dur Bozoancă l-a anticipat pe Gîț (min. 13), iar în minutul 28 a avut o nouă paradă de trei puncte la o dublă ocazie a Sportului.

Abia în minutele adiționale ale primei reprize alb-negrii au reușit să creeze ceva panică în careul ilfovenilor, dar la vestiare s-a intrat la scorul de 0-0. La fel a debutat și actul secund, cu Sportul controlând jocul. Oaspeții au reușit să trimită mingea în poarta lui Dur Bozoancă (min. 66), dar golul a fost anulat pentru poziție afară din joc.

Foto: Dan Bodea

A fost momentul care i-a trezit pe fotbaliștii clujeni. Încurajați frenetic din tribune alb-negrii au preluat inițiativa și și-au împins adversarul în propria jumătate de teren. Axente a ratat incredibil din 6 metri. Trecerea timpului a accentuat și mai mult presiunea, iar directorul tehnic, Ioan Ovidiu Sabău s-a ridicat de pe bancă.

A suferit la fiecare pasă greșită și nu a ezitat să transmită idei tactice elevilor săi, pe care i-a încurajat permanent. Intrat pe teren pentru ultimele 20 de minute Hațiegan a trimis o centrare perfectă, Pârvulescu a plonjat spre întâlnirea cu mingea și a catapultat-o în poarta lui Marinescu (min. 88).

Banca tehnică a Universității a explodat, peluza s-a cutremurat, iar jucătorii au sprintat pentru a celebra golul alături de cei care i-au încurajat permanent, chiar și în momentele în care jocul nu funcționa deloc. Euforia golului nu le-a luat mințile fotbaliștilor clujeni, care au reușit să se concentreze până la ultimul fluier al centralului Sergiu Popa.

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj a urcat din nou pe locul 3 (care duce la barajul pentru accederea în Liga 1) și mai are de jucat, în deplasare, cu CS Balotești (echipă retrogradată), și pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu