Campioana României la fotbal feminin va juca sub sigla FC Universitatea

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj este cel mai nou membru al familiei FC Universitatea. După ce la sfârșitul anului trecut campioana țării la baschet masculin, U-BT a încheiat o alianță cu clubul de fotbal Universitatea, începând cu sezonul viitor (2018/2019) și campioanele României la fotbal feminin vor evolua sub același brand. Oficialii Olimpiei au anunțat atât Federația Română de Fotbal (FRF), cât și UEFA de noua denumire a clubului. FRF și-a dat deja acceptul pentru schimbarea numelui, astfel că, în campionatul viitor echipa feminină de fotbal a Clujului se va numi FC Universitatea Olimpia Cluj și va evolua în alb și negru, într-un proiect unic în România.

Sursa foto: Olimpia Cluj

Structuri sportive independente, același brand
După modelul patentat deja în toamna anului trecut, când campioana României la baschet masculin U-BT a început să evolueze sub sigla FC Universitatea, oficialii clubului de fotbal din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” a trimis o invitație oficială și către conducătorii clubului de fotbal feminin Olimpia Cluj de a face parte din familia FC Universitatea. ”Fetele noastre sunt studente la Universitate, sunt suporteri ai sportului clujean și ai brandului <<Universitatea>> așa că această invitație a venit cum nu se poate mai bine.

Este pentru prima dată în România când se face așa ceva – trei structuri sportive independente să evolueze sub același brand, după modele consacrate de ani buni în Europa. E destul să amintesc de Real Madrid, Barcelona, sau Fenerbahce”, a declarat președintele grupării feminine de fotbal, Alin Cioban. ”Este într-adevăr un proiect inedit pentru sportul românesc. Nu l-am inventat noi ci l-am importat. Ne-am uitat și la exemplele de afară, la FC Barcelona, care au aceeași siglă atât la fotbal, cât și la baschet. Încercăm să avem proiecte comune, să aducem oamenii atât la stadion, cât și la sală.

Foto: Dan Bodea

Pentru noi, echipa de baschet este un exemplu, au început de câțiva ani un proiect frumos și au reușit să câștige multe titluri naționale la juniori și, de asemenea foarte multe trofee la seniori. De anul acesta familia FC Universitatea se va mări cu echipa Olimpia, o echipă cu performanțe deosebite în fotbalul feminin românesc”, a completat Radu Constantea, președintele FC Universitatea Cluj. Într-o primă etapă sigla și departamentul de marketing sunt comune celor trei structuri sportive însă, în cel mai scurt timp FC Universitatea Cluj, U-BT și Olimpia vor avea și un sponsor tehnic comun, adică un brand care va livra același model de echipament celor trei echipe.

Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj a încheiat perfect sezonul 2017/2018 și a învins la sfârșitul săptămânii trecute, cu scorul de 4-0, formația Heniu Prundu-Bârgăului în ultima etapă a campionatului. Trupa lui Mirel Albon și Iulian Szekely au controlat întrecerea internă din prima și până în ultima etapă, astfel că, olimpicele au încheiat stagiunea cu un avans de 20 de puncte în fața echipei de pe locul doi, CFR Timișoara. Campioană de 8 ori consecutiv în perioada 2011-2018, Olimpia Cluj este singura echipă din întreg fotbalul din România care a reușit o asemenea performanță.

Distribuie:

Postaţi un comentariu