Europeanul de juniori U19 – 2021 se joacă în România. Meciurile se vor disputa în trei orașe, niciunul la Cluj

Sursa foto: frf.ro

Comitetul Executiv UEFA a anunțat, în ședința de la Ljubljana (Slovenia), că încredințează României organizarea turneului Euro Under 19 de peste doi ani, în urma evaluării dosarului de candidatură al Federației Române de Fotbal. Turneul final Euro U19 din 2021 va fi găzduit de România în luna iulie și va reuni 8 echipe. Reprezentativa tricoloră U19 fiind calificată direct, din postura de gazdă.

Conform site-ului oficial al FRF cele 15 meciuri ale turneului final vor fi găzduite de patru stadioane din trei orașe:

Stadionul „Ilie Oană” – Ploiești (15.073 locuri)
Stadionul „Giulești” – București (14.047 locuri)
Stadionul „Arcul de Triumf” – București (8.155 locuri)
Stadionul „Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri).

UEFA va confirma arenele în urma vizitei de lucru pe care o vor face reprezentanții forului continental până la finele acestui an.

Dosarul FRF a fost selectat câștigător la categoria competițiilor de juniori la care s-a aplicat, Euro U19 din 2022 urmând a fi găzduit de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediția 2021) și Israel (ediția 2022).

Lista celorlalte federații care și-au manifestat intenția de a găzdui turnee finale de juniori și junioare: Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portuglia, Rusia, Albania, Spania și Andorra (candidatură comună), se arată într-un comunicat al forului de la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu