Europa League / Ne surâde șansa?

Foto: maccabi-haifafc.walla.co.il

Astra și Petrolul au ratat accederea în grupele Europa League în detrimentul lui Maccabi Haifa, respectiv Swansea. Excluderea lui Fenerbahce din cupele europene ar putea fi însă salvarea uneia dintre echipele românești.

Seară neagră pentru formațiile românești angrenate în cupele europene. Învinsă cu 2-0 în Israel, Astra spera să refacă handicapul în returul de la Giurgiu. Elevii lui Daniel Isăilă nu au reușit însă decât o remiză, scor 1-1, ratând astfel calificarea în grupe. Golul giurgiuvenilor a fost trecut în contul lui Găman, care a marcat cu latul, din 5 metri (’27). Israelienii au egalat după doar șapte minute, prin Rayo, care l-a învins pe Lung Jr. din lovitură liberă.

Nici Petrolul nu a putut emite prea mari pretenții în fața englezilor de la Swansea, care și-au asigurat calificarea încă din manșa tur, după ce au câștigat cu 5-1. În returul de la Ploiești, „lupii galbeni” s-au impus cu 2-1, grație golurilor marcate de Priso (’73) și Hamza (’83).

Salvarea românilor poate veni însă de la UEFA. Forul european a decis să excludă Fenerbahce din competițiile europene, iar locul lăsat liber de gruparea turcă va fi ocupat prin tragere la sorți de o echipă dintre cele eliminate în play-off. Tragerea la sorți e programată mâine, la Monaco.

Distribuie:

Postaţi un comentariu