EuroPA! CFR Cluj nu a ieșit din insolvență

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj nu a ieșit din insolvență și urmează o perioadă extrem de grea pentru clubul care altă dată reprezenta fotbalul românesc în Liga Campionilor. Instanța a respins, vineri 26 mai, cererea administratorului judiciar de ieșire a clubului din insolvență, iar acest lucru are repercursiuni extrem de grave asupra viitorului fostei campioane. Primul efect este acela că CFR nu se va putea alinia la startul competițiilor continentale intercluburi nici în sezonul 2018/2019.

Un alt efect, poate cel mai grav, este acela că majoritatea jucătorilor importanți ar putea fi lăsați să-și caute echipe, dat fiind că bugetul clubului va fi, cel mai probabil, unul de avarie. Practic și în ediția viitoare a Ligii 1, CFR va face doar act de prezență și se va lupta pentru o poziție cât mai bună la finalul sezonului pentru a obține o sumă de bani cât mai consistentă din drepturile de televizare. Administratorul judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu, susține că clubul feroviar nu mai are nicio datorie.

Culmea, instanța a respins cererea de ieșire din insolvență a fost amânată pentru data de 20 iunie tocmai din cauză că mai multe firme și foști jucători solicită plata unor sume de bani. Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai ieșirii din insolvență este fostul fundaș central, Vasile Maftei, care solicită plata unor restanțe de aproximativ 80.000 de euro. La începutul lunii martie, Marian Băgăcean, presupusul patron al clubului CFR, susținea că a achitat toate datoriile grupării și că instanța nu ar mai avea niciun motiv să nu dispună ieșirea din insolvență.

Distribuie:

Postaţi un comentariu