România deschide Europeanul de fotbal

Pentru prima oară în istoria participărilor echipei naţionale de fotbal la un turneu final de Cupă Mondială, sau Campionat European, România va disputa, anul viitor, meciul inaugural al competiţiei. „Tricolorii” vor înfrunta reprezentativa ţării gazdă, Franţa, la data de 10 iunie, pe arena Stade de France la Paris. Interesant este că niciuna dintre ultimele trei gazde ale Euro nu au triumfat în meciul de debut. Conform tragerii la sorţi care a avut loc la Paris, România a fost repartizată în grupa A, alături de Franţa, Elveţia şi Albania.

Istoria confruntărilor directe cu cele trei adversare de la Euro 2016 arată că doar în întâlnirile cu Franţa bilanţul este defavorabil „Tricolorilor”. De altfel, România nu a învins niciodată reprezentativa „Cocoşului Galic” într-un meci oficial. Statisticile indică totuşi, trei victorii în partide amicale. Concret, România și Franţa s-au întâlnit de 15 ori în istorie: a înregistrat 3 victorii, 5 reyultate de egalitate şi 7 înfrângeri.

Ultima partidă dintre cele două selecţionate s-a disputat pe 6 septembrie 2011, pe Arena Naţională, în preliminariile pentru Euro 2012, şi s-a terminat la egalitate, 0-0. Cu repreyentativa Elveției, ”Tricolorii” s-au întâlnit de 12 ori. De 5 ori s-a impus România, 3 meciuri s-au terminat la egalitate, iar 4 dispute au fost câștigate de Elvețieni. În sfârșit, cu Albania ne-am duelat de 16 ori.

Românii au câştigat 11 meciuri, au făcut 3 egaluri şi au pierdut în două rânduri. Ultima întâlnire cu Albania a avut loc la data de 31 mai 2014 şi încheiat cu victoria noastră, 1-0. Ultima întâlnire dintre România și Elveția a fost pe 30 mai 2012, într-un amical câştigat de ”Tricolori”, cu 1-0, în deplasare.

La turneul final al Campionatului European de fotbal din Franța, România va disputa cele trei meciuri din faza grupei după următorul program:
10 iunie – Franța-România (Paris, Stade de France)
15 iunie – România-Elveția (Paris, Parc des Princes)
19 iunie – România-Albania (Lyon, Stade des Lumieres)

Distribuie:

Postaţi un comentariu