EURO / România a pierdut al doilea meci din preliminarii

CFR-istul Păun (foto, la minge) a marcat, dar din ofside, și a mai avut o mare ocazie în înfrângerea României (scor 0-2) cu Danemarca

Echipa națională de tineret a României a fost învinsă, vineri seara, de reprezentativa similară a Danemarcei, într-un meci din cadrul preliminariilor pentru Euro 2017. În partida jucată pe arena din Giurgiu, selecţionerul Cristian Dulca şi echipa lui au început meciul cum nu se poate mai prost. Danezii au arătat încă din start că vor să închidă cât mai repede socotelile şi au deschis scorul prin Borsting după doar opt minute de joc, la o fază la care defensiva tricolorilor mici a arătat extrem de multă nesiguranță.

Două minute mai târziu Claudiu Bumba a căzut în careul advers și a cerut lovitură de la 11 metri, dar arbitrul a decis altfel. Până la urmă, tricolorii mici au trimis mingea în plasa porții nordicilor, prin Păun, dar jucătorul CFR-ului se afla în poziţie afară din joc, astfel că danezii au rămas la conducere. Și tot ei au și punctat pe tabela de marcaj. Pein același Borsting care a izbutit ”dubla” în minutul 30. Până la pauză doar Nedelcearu a mai încercat un șut din afara careului, dar și pe lângă poartă. Ultimele 45 de minute s-au derulat în același ritm, cu danezii mai bine așezați în teren, și mult mai dornici să obțină victoria.

La adăpostul scorului de pe tabela de marcaj oaspeții le-au permis românilor să creadă că au pus stăpânire pe joc. Astfel, au apărut și ocaziile, irosite însă, de Păun, Bumba şi Boldor. În minutul 78, Zohore a rezolvat ecuația partidei marcând golul de 3-0. Aceasta este a doua înfrângere a echipei lui Cristian Dulca, în actuala campanie de calificare la Euro 2017. Cu acest al doilea eșec România U21 a căzut pe locul patru în grupă, astfel că meciul următor cu Țara Galilor devine extrem de important în calculele calificării.

Postaţi un comentariu