Euro 2017 / Dulca tremură pentru calificare

Echipa naţională de tineret a României, pregătită de clujeanul Cristian Dulca, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat la Wrexham în compania Ţării Galilor, în cadrul etapei a şasea a preliminariilor pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017, din Polonia. Cu trei victorii şi două înfrângeri în precedentele partide, selecţionata sub 21 de ani a României era obligată să învingă în Ţara Galilorpentru a rămâne cu şanse reale în cursa de calificare.

Partida a început perfect pentru Cristi Dulca şi elevii săi, iar Nedelcearu a deschis scorul la prima acţiune coerentă de atac, încă din minutul 2. Până la pauză galezii au egalat prin Burns în minutul 14, stabilind şi scorul final al întâlnirii. Deşi au terminat neînvinşi disputa de la Wrexham, „Tricolorii mici” încep să piardă teren în lupta pentru primele două poziţii ale clasamentului grupei a 5-a. Naţionala lui Dulca are acum 10 puncte, din 6 partide, şi se situează pe locul 3, dar principalele adversare şi ocupantele primelor două locuri în clasament, Tara Galilor şi Danemarca, au câte unu, respectiv două meciuri mai puţin disputate.

„Într-o campanie de calificare intervin şi astfel de rezultate, important este ca la final, când tragi linie, să fii acolo unde ţi-ai propus. Pare dificil acum să terminăm pe locul 2, cel puţin, dar veţi vedea că astfel de rezultate surpriză vor mai apărea. Noi trebuie să ducem această luptă până la capăt, să avem sentimentul datoriei împlinite. Eu am fost toată viaţa un luptător şi asta le-am insulfat şi băieţilor. Atâta timp cât matematic avem şanse de calificare vom lupta pentru ea”, a declarat Cristian Dulca.

În echipa României au evoluat și Andreas Calcan de la Universitatea Cluj, respectiv Alexandru Păun de la CFR. Doar locul 1 şi cele mai bune patru dintre locurile 2 se califică la Europene.

Postaţi un comentariu