EURO 2016 / Și România e în vizorul UEFA

Federația Română de Fotbal (FRF) a intrat în colimatorul UEFA, după ce fanii ”Tricolori” au aprins torțe la meciul dintre reprezentativele țării noastre și a Elveției, în cel de al doilea meci de la turneul final al Campionatului European care se desfășoară în această perioadă în Franța. ”Ultrașii” români au sărbătorit golul marcat de Bogdan Stancu (în partida cu Elveția), aprinzând torțe, lucru interzis de forurile sportive din întraga lume, pe timpul desfășurării competițiilor.

Astfel FRF va fi amendată de UEFA, mai ales că fanii echipei naționale nu sunt la prima abatere de acest gen. FRF este a patra federația cercetată disciplinar de UEFA, în timpul europeanului din Franța, după cele ale Angliei și Rusiei, ca urmare a incidentelor violente dintre suporterii celor două echipe naționale, și cea maghiară, după meciul Ungariei cu Austria.

Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA pedepsise, pe 17 septembrie, naționala României cu un meci fără spectatori (cel cu Finlanda) și o amendă de 60.000 de euro, în urma mesajelor rasiste și xenofobe afișate de spectatorii români la meciul cu Grecia. Reamintim că România mai are de disputat un meci în faza grupelor la actuala ediție a Campionatului European, duminică, contra Albaniei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu