EURO 2016 / România merge la Europene

La opt ani distanţă de la ultima prezenţă la un turneul final, România s-a calificat la EURO 2016

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului Eruopean de fotbal de anul viitor, din Franța. ”Tricolorii” au obținut cea mai categorică victorie din această campanie de calificare, scor 3-0, la Torshavn, cu Insulele Feroe, și se alătură celorlalte echipe calificate anterior, la europeanul de la Paris, după o pauză de 8 ani. La Torshavn, România a deschis scorul încă din minutul 4 când Constantin Budescu a finalizat plasat o pasă la marginea careului.

Tot fotbalistul Astrei a reușit dubla în prelungirile primei reprize cu un șut ”marcă înregistrată” Budescu. Un șut centrare, aparent fără adresant, s-a oprit în plasa porții lui Nielsen și deschidea larg poarta calificării. Entuziasmați de rezultatele obținute în aceste preliminarii, de departe cea mai bună campanie de calificare a nordicilor, feroezii au jucat fără trac, și-au creat situații bune de joc și în general au lăsat o impresie despre care am fi spus că a fost bună, dacă ignoram tabela de marcaj.

Românii nu au impresionat nici de această dată, dar nici nu au mai ratat din toate pozițiile. Pe final de meci Maxim a reușit să ducă scorul la 3-0 și a declanșat euforia claficiării, atât la Torshavn, cât și în țară. Fără strălucire, ”Tricolorii” obțin astfel, o calificare de care tot fotbalul românesc avea nevoie. 3, 5 milioane de euro vor încasa, din partea FRF, fotbaliștii români care au evoluat în preliminariile EURO 2016, drept recompensă pentru locul doi în grupă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu