EURO 2016 / România merge la Europene

La opt ani distanţă de la ultima prezenţă la un turneul final, România s-a calificat la EURO 2016

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la turneul final al Campionatului Eruopean de fotbal de anul viitor, din Franța. ”Tricolorii” au obținut cea mai categorică victorie din această campanie de calificare, scor 3-0, la Torshavn, cu Insulele Feroe, și se alătură celorlalte echipe calificate anterior, la europeanul de la Paris, după o pauză de 8 ani. La Torshavn, România a deschis scorul încă din minutul 4 când Constantin Budescu a finalizat plasat o pasă la marginea careului.

Tot fotbalistul Astrei a reușit dubla în prelungirile primei reprize cu un șut ”marcă înregistrată” Budescu. Un șut centrare, aparent fără adresant, s-a oprit în plasa porții lui Nielsen și deschidea larg poarta calificării. Entuziasmați de rezultatele obținute în aceste preliminarii, de departe cea mai bună campanie de calificare a nordicilor, feroezii au jucat fără trac, și-au creat situații bune de joc și în general au lăsat o impresie despre care am fi spus că a fost bună, dacă ignoram tabela de marcaj.

Românii nu au impresionat nici de această dată, dar nici nu au mai ratat din toate pozițiile. Pe final de meci Maxim a reușit să ducă scorul la 3-0 și a declanșat euforia claficiării, atât la Torshavn, cât și în țară. Fără strălucire, ”Tricolorii” obțin astfel, o calificare de care tot fotbalul românesc avea nevoie. 3,5 milioane de euro vor încasa, din partea FRF, fotbaliștii români care au evoluat în preliminariile EURO 2016, drept recompensă pentru locul doi în grupă.


Publicitate

Postaţi un comentariu