EURO 2016 / România e încă lider

România şi Irlanda de Nord au terminat la egalitate (0-0) meciul disputat, sâmbătă, la Belfast, în preliminariile Campionatului European din 2016 / sursa foto: belfasttelegraph.co.uk

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, sâmbătă, la Belfast în compania Irlandei de Nord. Gazdele puteau să câştige confruntarea, dar Tătăruşanu a fost de neînvins pe Windsor Park. Duelul dintre ocupantele primelor două locuri în grupa F, dintre Irlanda de Nord şi România s-a terminat nedecis la capătul unui meci în care ambele echipe au fost mai preocuate să nu primească gol.

Jocul fără vreo idee tactică al “Tricolorilor” putea să fie falimentar pentru selecţionerul Anghel Iordănescu, dar ratările uriaşe ale lui Jonny Evans (min. 43), Lafferty (min. 84) şi Norwood (min. 85) au adus un punct mare României care se menţine astfel în poziţia de lider al grupei, cu 14 puncte. Singura mare ocazie de gol a “Tricolorilor” s-a consumat în minutul 65, când Torje a scăpat singur spre poarta adversă după o eroare a unui fundaş nord-irlandez.

Mijlocaşul României a făcut o cursă de 30 de metri dar a fost blocat in extremis în momentul şutului. Egalul dintre Irlanda de Nord şi România şi victoria Ungariei în Finlanda, scor 1-0, sunt rezultatele care au relansat lupta de calificare la Euro 2016. Naţionala din ţara vecină a acumulat astfel, 11 puncte şi s-a apropiat la doar 3 lungimi de naţionala tricoloră, încă lider în clasamentul grupei F. În aceste condiţii meciul dintre Ungaria şi România, programat la data de 4 septembrie, la Budapesta, devine decisiv în calculele calificării.

Un succes al Ungariei, coroborat cu o victorie a nord-irlandezilor în Insulele Feroer, i-ar duce pe britanici din urmă în fruntea clasamentului, în vreme ce Ungaria şi România ar fi la egalitate de puncte (14). Pentru reprezentativa lui Anghel Iordănescu un ajutor nesperat ar putea veni din partea feroezilor, surpriza plăcută a grupei, care au învins, sâmbătă, reprezentativa Greciei cu scorul de 2-1, şi au dovedit că sunt o echipă robustă pe teren propriu.

O victorie a Insulelor Feroer în faţa Irlandei de Nord, şi cel puţin un rezultat de egalitate al României în Ungaria, ar duce reprezentativa tricoloră în postura de favorită principală la calificare graţie rezultatelor directe cu celelalte adversare. România a învins Grecia şi Finlanda în deplasare, Irlanda de Nord şi Insulele Feroer acasă, şi a terminat la egalitate meciul disputat acasă cu Ungaria, respectiv în deplasare pe cel cu Irlanda de Nord.

MECIURILE ROMÂNIEI
Ungaria – România (4 septembrie)
România – Grecia (7 septembrie)
România – Finlanda (8 octombrie)
Feroe – România (11 octombrie)

CLASAMENT GRUPA F
1. România    14p
2. Irlanda de Nord    13p
3. Ungaria    11p
4. Feroe    6p
5. Finlanda    4p
6. Grecia    2p

Distribuie:

Postaţi un comentariu