Euro 2016 / România a mai făcut un pas şchiop spre Euro

Roânia a pus "tunurile" pe Grecia încă din primul minut, dar meciul s-a terminat la egalitate (0-0) şi "Tricolorii" au mai făcut un pas mic spre Euro 2016

Naţionala de fotbal a României nu a reuşit să învingă nici reprezentativa Greciei, echipă pe care Insulele Feroe au învins-o de două (!) ori în această campanie de calificare la Euro 2016, Meciul disputat luni seara, la Bucureşti, s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar impresia generală este acea că „Tricolorii” nu merită să meargă în Franţa.

România a jucat mai avântat decât în precedenta partidă, cu Ungaria, şi putea deschide scorul încă din minutul 17, când Budescu nu şi-a calculat bine paşii şi a tras slab. Au urmat încercările lui Keşeru (min. 18 şi 41) şi Torje (45), fără niciun efect pe tabela de marcaj.

Tot mijlocaşul de bandă al naţionalei „Tricolore” a fost cel mai periculos şi în repriza a doua, dar de fiecare dată şuturile lui nu au avut intensitatea necesară. A urmat o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri al Greciei, dar nici Sânmărtean nu a reuşit să trimită balonul în plasa porţii lui Karnezis.

S-a terminat 0-0 şi România rămâne singura echipă din grupa F fără înfrângere, dar „tricolorii” nu au mai marcat de 340 de minute, adică în ultimele trei jocuri. ”Din păcate, nu reuşim să înscriem pentru că nu avem claritate și limpezime, nu avem forţă ofensivă. Sper că odată cu revenirea lui Rusescu, Stancu şi Marica să reuşim să marcăm.

Am avut mulţi jucători cu probleme la echipele lor de club şi asta se vede şi la naţională. Trebuie să câştigăm următorul meci şi ne vom menţine pe un loc calificabil”, a declarat Anghel Iordănescu. În urma rezultatului de luni, România se menține pe locul 2 în grupa F, cu 16 puncte, unul mai puțin decât liderul Irlanda de Nord și la trei puncte în fața Ungariei (13 p), care tot luni a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu nord-irlandezii.

Până la finalul campaniei de calificare România va mai întâlni reprezentativa Finlandei, la data de 9 octombrie, respectiv pe cea a Insulelor Feroe în 11 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu