Euro 2016 / Piţurcă a dat cu zarul, şi i-a ieşit

Lucian Sânmărtea l-a scos şi de această dată pe Piţurcă, a dat două pase de gol şi a determinat eliminarea unui finlandez. România a câştigat cu Finlanda, scor 2-0 şi e mai aproape de turneul final din Franţa / sursa foto: gsp.ro

Vom ataca la Helsinki, spunea selecţionerul Victor Piţurcă, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, din meciul cu Ungaria. România a câştigat în Finlanda, cu scorul de 2-0 şi spusele selecţionerului par a fi acoperite de fapte. Tricolorii n-au atacat, ba chiar au fost sub dăruirea nordicilor.

Abia în minutul 12 au tras românii primul şut la poartă, prin Hoban de la 30 de metri. Nici în continuare nu s-a văzut dorinţa de succes a fotbaliştilor lui Piţurcă. Până la pauză au mai fost câte o ocazie de fiecare parte, iar calculele trebuiau din nou refăcute, date fiind rezultatele de pe celelalte stadioane.

În repriza a doua a intrat în teren şi Sânmărtean, despre care Piţurcă a spus că este accidentat. Evoluţia ardeleanului a adus şi de această dată acel plus de imaginaţie şi ruperi de ritm necesare unei echipe care vrea să câştige. Sânmărtean a centrat perfect pentru Bogdan Stancu şi fostul atacant al Stelei a deschis scorul.

Apoi tot Lucian a scos un cartonaş roşu şi din acel moment totul s-a rupt pentru Finlanda. Culmea, deşi evoluau în superioritate tricolorii nu au mai avut curaj să atace, preferând să fie atenţi în faza defensivă şi să încerce să rezolve totul pe contraatac. Sânmărtean şi Stancu au colaborat perfect şi la cel de al doilea gol.

Bistriţeanul a aşezat perfect mingea pentru un şut de vis al atacantului de la Genclerbirligi. S-a terminat bine pentru tricolori, dar evoluţia a fost şi de această dată temătoare, fără poftă de joc, noroc că la turneul final al Campionatului European din Franţa se califică jumătate dintre echipele naţionale angrenate în campania de calificare. În celelalte meciuri disputate în grupa României, Irlanda de Nord s-a impus la Pireu în faţa Greciei, scor 2-0, iar Ungaria a câştigat chinuit în Insulele Feroe, cu scorul de 1-0.

În clasament Irlanda de Nord e lider cu maximum de puncte (9), urmată de România (7) şi Ungaria (4). Surpriza grupei este Grecia, care după 3 meciuri are un singur punct.

Distribuie:

Postaţi un comentariu