EURO 2016 / Am fost acolo, ne-am făcut de râs, s-a terminat

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României a pierdut meciul cu Albnia, scor 0-1, ultimul meci din faza grupelor turneului final al Campionatului European din Franţa şi „Tricolorii” se întorc acasă cu capetele plecate, din postura ocupantei ultimului loc în grupa A, cu un singur punct. Prezentă în premieră la un turneu final major, reprezentativa Albaniei a început slab meciul contra României. Stanciu a expediat primul şut spre poarta lui Berisha încă din minutul 3.

Două minute mai târziu Hoban a tras şi el spre poartă, mult prea slab însă. Cea mai mare ocazie de gol a României s-a consemnat în minutul 8, când Stancu a tras fără preluare, de la marginea careului de 16 metri, dar Berisha a fost pe fază. A fost momentul în care albanezii au înţeles că este şansa lor să acceadă în optimile de finală ale competiţiei, dacă îndrăznesc umpic mai mult în faţa „Tricolorilor”.

În minutul 23 albanezii au arătat de ce sunt în stare pe un contraatac extrem de rapid la capătul căruia mingea a ajuns la Lenjani, care, din șase metri, nemarcat de nimeni, a trimis peste transversala porții lui Tătărușanu. A urmat minutul 35. Memushaj l-a driblat „ca-n curtea şcolii” pe Prepeliță, care s-a dus „sanie” în afara suprafeţei de joc. Memushaj a rămas în poziție bună de a marca, a șutat la colțul scurt, dar Tătăruşanu a fost încă o dată ocrotit de iconiţele selecţionerlului.

Rugăciunile lui Anghel Iordănescu nu au mai contat în minutul 43 cân Sadiku a marcat unicul gol al meciului, după o gravă greşeală a portarului Tătăruşanu. ”Decarul” albanezilor a marcat cu capul, din interiorul careului mic, după o centrare bună a lui Memushaj şi o ieşire total eronată a portarului Fiorentinei care n-a interceptat balonul. În repriza a doua a intrat şi Sânmărtean, mult prea târziu pentru a mai schimba ceva.

Dacă în joc, Lucian a arătat că nu a uitat să mângâie mingea, în ceea ce priveşte mentalitatea „Tricolorii” erau deja eliminaţi. Abia în minutul 76 Andone a pătruns în careu a șutat în forță, dar Berisha a fost salvat de transversală. Astfel, România pierde primul meci în faţa Albaniei, după 68 de ani, şi părăseşte ruşinos turneul final al Campionatului European, cu un singur punct din trei partide.

Distribuie:

Postaţi un comentariu