Euro 2014 / România a învins Polonia dar stă la mâna rezultatelor

Cristina Neagu a fost desemnată "Cel mai bun inter dreapta" la turneul final al Campionatului European din acest an

Echipa naţională feminină de handbal a României a câştigat, miercuri, meciul cu reprezentativa Poloniei, scor 24-19, la capătul celui mai bun meci etalat de “tricolore” la turneul final al Campionatului European găzduit de Ungaria şi Croaţia. Debutul a fost asemeni unui pumn în bărbia polonezelor, România având după ceva mai mult de 5 minute de joc un avans de 5 goluri, scor 5-0.

Apoi a venit clasica relaxare şi adversarele s-au apropiat, fără însă, să pericliteze evoluţia echipei noastre deşi, plavele au reuşit, oarecum împotriva cursului jocului, să se apropie la 9-10. La pauză scorul a fost de 11-9, iar debutul actului secund le-a avut tot pe jucătoarele din Polonia atacând cu disperare poarta reprezentative “tricolore”.

Treptat jocul s-a echilibrat însă, superioritatea fetelor lui Gheorghe Tadici a fost evidentă, mai puţin pe tabela de marcaj, scorul fiind menţinut strâns graţie paradelor portăriţei adverse. Lăsând la o parte scorul strâns, s-a remarcat încrederea din evoluţia “tricolorelor” deşi, şi în acest meci s-a ratat aproape exasperant de mult de la 9 metri.

În ciuda celei de a treia victorii de la ediţia din acest an a Europenelor, România riscă să nu prindă calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio. Practic în acest moment România aşteaptă jocul rezultatelor, care o poate propulsa pe locul trei în grupă 1 principală şi implicit să acceadă în meciul pentru locurile 5-6.

Cristina Neagu a fost şi de această data “motorul” echipei noastre, cu 9 goluri reuşite. Pivotul de la “U” Jolidon Cluj, Florina Chintoan, a reuşit să marcheze la rândul ei două goluri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu