Euro 2014 / Norvegia a făcut instrucţie cu România

Cristina Neagu (foto, în roşu= a marcat de 7 ori în poarta Norvegiei, în meciul de debut al României la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia

Echipa naţională feminină de handbal a României a pierdut fără drept de apel meciul de debut la ediţia 2014 a Campionatului European, scor 19-27, cu Norvegia. Diferenţa de valoare dintre cele două combatante a fost evidentă încă de la primul fluier al arbitrelor din Germania.

Nordicele au aruncat la poarta “tricolorelor” din toate poziţiile, în vreme ce echipa antrenată de Gheorghe Tadici a părut incapabilă să găsească soluţii pe faza de finalizare. Vedeta “tricolorelor”, Cristina Neagu, a fost singura handbalistă din lotul României care a reuşit să se ridice la nivelul Norvegiei însă, s-a luptat de una singură, fără sorţi de izbândă.

La pauză nordicele aveau deja 9 goluri avans, scor 16-7. Nici actul secund nu a adus nimic pozitiv în evoluţia româncelor, pentru care a bifat câteva minute şi clujeanca Florina Chintoan. Pivotul de la “U” Alexandrion a apărut pe semicerc în două situaţii, dar a ratat de fiecare dată.

Neagu a reuşit să înscrie de 7 ori în poarta Norvegiei, fiind desemnată la finalul partidei cea mai bună jucătoare din lotul României. Următoarea partidă pe care “tricolorele” o vor disputa în cadrul turneului final al Europenelor găzduit de Ungaria şi Croaţia va avea loc marţi, în compania Danemarcei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu