Eșec pentru ”Tricolore” la debutul european

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României a pierdut cu scorul de 21-23, meciul contra Norvegiei, primul de la actuala ediție a Campionatului European, găzduit de Suedia. Româncele au făcut un meci curajos în fața campioanelor mondiale și europene en titre, dar greșelile personale le-au privat de un rezultat istoric. Primul sfert de oră a fost al ”Tricolorelor” care au reușit să impună ritmul jocului și chiar au condus cu 7-6.

Apoi nordicele au profitat de ezitările fetelor lui Martin Ambros și s-au desprins la 13-9, la pauză intrând în avantaj la cabine, scor 13-11. Și primele 10 minute ale reprizei a doua au fost dominate de ”Tricolore”, care au reușit să se apropie la un singur gol (14-15). O nouă cădere mentlă le-a readus pe norvegience în avantaj consistent (20-15) și meciul era jucat. Româncele au avut o tresăsrire de orgoliu pe final de joc.

Timpii de odihnă solicitați de Ambros s-au dovedit a fi inspirați, dar handbalistele noastre nu au mai reușit decât să reducă din diferență, scor final 21-23. Cristina Neagu cu 6 reușite și Laura Chiper cu 5, au fost principalele marcatoare ale României. În celălalt meci al grupei D, Rusia a trecut de Croația cu scorul de 32-26. Miercuri vor avea loc partidele din runda a doua, România – Rusia (19, 30) şi Croaţia – Norvegia (21, 45). Primele trei clasate se vor califica în faza a doua a grupelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu