En garde Budapesta, venim!

Spadasinii sătmăreni pregătiți pentru marea confruntare

În perioada 5-12 august, la Budapesta se vor desfășura Campionatele Mondiale de  Scrimă, competiție la care vor concura nu mai puțin de șase  sătmăreni. În primul rând este vorba de echipa masculină de spadă, care se confundă cu echipa CS Satu Mare dar și de alți scrimeri cum ar fi Simona Deac Pop (face parte din echipa de spadă feminin) și Osvath Richard care va concura în concursul paralimpic la floretă, însă pentru Ungaria.

Se anunță un concurs special deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea F.I.E ( Federația Internațională de Scrimă), iar participarea va fi una numeroasă. Cei mai mulți scrimeri, peste 200, vor concura la spadă, acolo unde vor participa și cei mau mulți scrimeri sătmăreni. Este vorba de echipa de spadă a României formată din Adrian Pop, Arkosi Bertalan şi Adrian Silaghi, toți de la CS Satu Mare și  Nystor Alexandru fost component al clubul sătmărean actualmente legitimat la  CSU Târgu Mureș. La individual vor concur toți componenții echipei de spadă , mai puțin Adrian Silaghi care va fi înlocuit cu Alin Sbârcea, de la CSU Craiova.

“Luni pornim spre Budapesta pentru ca marți să intrăm în focul competiției. Se anunță una dintre cele mai puternice ediții de Campionat Mondial, asta și fiindcă F.I.E își sărbătorește jubileul iar o clasare în primii 64 este targetul nostru. Orice clasare peste acest loc cred eu că este deja o performanță. Sigur că ne va fi foarte greu să reedităm succeul din 2006 când la Mondialele de la Torino am ocupat locul șase iar Nystor Alexandru s-a bătut pentru o medalie. Proba individuală începe pe data de 6 august iar cea pe echipe pe data de 11 august.” ne-a declarat antrenorul de lot, Csiszar Francisc.

Șanse mari la medalii au însă alții doi sătmăreni. Este vorba de Simona Deac Pop, componentă a echipei de spadă feminin, medaliată cu argint la recentele C.E de la Zagreb, proba pe echipe, dar și Osvath Richard, care va concura în concursul paralimpic la floretă, dar va reprezenta Ungaria. În ultima etapă de Cupă Mondială pentru sportivii cu dizabilităţi de la Varşovia, Richard a cucerit medalia de argint în proba de floretă individual.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu