Egal echitabil pentru 25 de minute de fotbal. Hermannstadt – CFR 1-1

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR a remizat, scor 1-1, partida disputatată la Sibiu în compania celor de la FC Hermannstadt, într-un meci din cadrul etapei a 18-a a Ligii 1. De pasul greșit al campioanei ar putea să profite, luni, Viitorul Constanța. Trupa lui Gică Hagi o poate egala la puncte pe gruparea feroviară, care a bifat, duminică, al șaptelea meci fără succes pe teren străin.

Rezultatul este unul echitabil, totuși, în condițiile în care s-a jucat doar aproximativ 25 de minute de fotbal. Prima repriză a fost marcată de o intervenție neglijentă, în careu, a lui Susic asupra lui Bușu (min. 10), dar centralul Lucian Rusandu a închis ochii la contactul dintre cei doi, după care i-a acordat cartonașul galben fotbalistului sibian, pentru simlare.

În minutul 31 Lacina Traore a încercat și el să iasă în evidență cu un plonjon disperat în suprafața de pedeapsă. Rusandu nu a acordat nici penalti, nici galben pentru simularea ivorianului. Acestea au fost singurele momente demne de amintit într-o primă repriză în care, de fapt, nu s-a întâmplat nimic.

Au mai trecut alte 20 de minute și din repriza a doua până când s-a produs prima fază cu aevărat periculoasă. Deac a centrat, Vinicius a reluat cu capul, dar Figuiredo a intervenit impecabil. Câteva zeci de secunde mai târziu Omrani a șutat periculos, dar încă o dată reflexul lui Figuiredo a ținut gruparea sibiană în meci.

În minutul 68 și-a încercat și Hoban șansa cu un șut de la distanță care a trecut puțin pe lângă poartă. În sfârșit, eforturile feroviarilor aveau să se concretizeze în minutul 79 cân Omrani a deschis scorul după o pasă excelentă a lui Rondon. Autorul golului putea să-și treacă în cont și un asist, dacă Traore transforma în gol pasa foarte bună a lui Omrani (min. 82).

În minutul 83 Pașcanu comite henț în careu și, de această dată, Rusandu nu mai poate închide ochii, dictează penalti, pecare, două minute ma târziu, Petrișor \petrescu avea să-l transforme, stabilind cu această ocazie scorul final al întâlnirii. CFR continuă să fie lider în Liga 1 cu 35 de puncte, iar peste două săptămâni își joacă ultima șansă pentru calificarea în primăvara europeană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu