Edward, înscăunat la CFR

Foto: Dan Bodea

O jumătate de milion de euro salariu, un contract pe trei ani și șansa de a califica CFR-ul în grupele Ligii Campionilor, sau măcar în Europa League, au fost motivele pentru care Edward Iordănescu a acceptat oferta campioanei de a prelua banca tehnică. Considerat unul dintre tinerii antrenori în ascensiune, Edward va avea posibilitatea să se lupte din nou pentru un trofeu intern, după experiența de la Pandurii Târgu Jiu. Prima misiune a noului antrenor este de a găsi soluțiile cele mai bune pentru a-i înlocui pe Cristi Manea, a cărui împrumut a expirat, Deac și Boli, jucători ce-l vor urma pe Dan Petrescu în China.

Iordănescu: ”Sunt aici pentru că mi-am dorit să fiu”
În ziua în care echipa și-a reluat pregătirile pentru viitorul sezon a fost prezentat și noul antrenor al campioanei, Edward Iordănescu. Oficialii clubului au declarat că Iordănescu junior a fost prima opțiune pentru banca tehnică încă din momentul în care au apărut primele speculații despre plecarea lui Dan Petrescu. În ciuda ”întârzierii” cu care a fost făcut anunțul oficial, noul antrenor este optimist în privința viitorului lui la CFR.

”Eu sunt aici pentru că mi-am dorit să fiu aici. Am ajuns ceva mai târziu la Cluj pentru că filosofia mea este una foarte clară, și anume să nu negociez cu un club care are antrenor. Atâta timp cât Dan Petrescu era încă antrenorul CFR-ului eu nu puteam să negociez. Acum sunt aici și pot să vă spun că obiectivele pe care le avem și eu și echipa sunt cele de tradiție ale clubului. Ne dorim să câștigăm campionatul, Cupa României, vrem și Supercupa și bineînțeles că este foarte importantă participarea în cupele europene. Trebuie să ne reorganizăm, să ne mișcăm repede, să completăm lotul, să ne pregătim foarte bine. Obiectivele sunt foarte clare”, a declarat Iordănescu.

Întrebat dacă va impune un sistem de joc ofensiv și spectaculos, Edward Iordănescu a spus: ”Sunt foarte multe lucruri bune pe care le-am moștenit aici. Sunt alte lucruri pe care va trebui să le îmbunătățim, altele pe care va trebui să le schimbăm. S-a speculat mult despre jocul echipei însă, ceea ce contează este rezultatul final. Ideal ar fi să câștigi trofee și să joci spectaculos, dar nu întotdeauna se poate asta. Dacă vă uitați peste meciurile echipelor pe care le-am pregătit veți vedea că au jucat un fotbal frumos. Asta îmi doresc și la CFR”.

Misiune dificilă, recompense pe măsură
Pentru Edward Iordănescu oferta de la CFR este provocarea carierei. Fostului tehnician al Astrei i s-a pus pe masă un contract pe măsura așteptărilor pe care oficialii clubului le au de la el (aproximativ 500.000 de euro pe an, cu tot cu bonusuri), dar și liniște și stabilitate financiară pentru jucători, ceea ce nu a avut nicăieri pe unde a mai antrenat. Edward are misiunea de a califica echipa măcar în grupele Europa League.

”Trebuie să credem în șansa noastră. Dacă nu credeam că putem să ne calificăm în grupele unei competiții continentale nu aș fi fost aici”, a mai spus Iordănescu. În vârstă de 39 de ani fiul fostului selecționer al României este unul dintre antrenorii noului val și este considerat unul dintre cei mai pricepuți în meserie. A debutat ca și asistent la Steaua în 2012 și a avut același rol la FC Vaslui (tot în 2012). Ca antrenor principal le-a mai pregătit pe ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CSKA Sofia și Astra Giurgiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu