Echipele României și Cehiei pentru întâlnirea din Fed Cup

Foto: Dan Bodea

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei care va înfrunta reprezentativa Cehiei în primul tur din Grupa Mondială a Fed Cup. Căpitanul echipei României, Florin Segărceanu a convocat pentru această întâlnire cinci jucătoare, toate fiind clasate în primele 100 de locuri WTA.

Racheta numărul unu a României este Simona Halep, a treia jucătoare a lumii. Alături de Halep vor mai evolua în Cehia Mihaela Buzărnescu numărul 28 WTA, Irina Camelia Begu a 71-a în clasamentul mondial, Ana Bogdan şi Monica Niculescu, vecine în topul WTA, pe pozițiile 99, respectiv 100 WTA.

Cehia, care este deținătoarea trofeului a anunțat și ea componența echipei. Cu excepția Petrei Kvitova, care a anunțat că nu va evolua împotriva României, căpitanul Cehiei le-a convocat pe Karolina Pliskova, semifinalistă anul acesta la Australian Open 2019 și locul 5 WTA, Katerina Siniakova, locul 1 la dublu și 38 la simplu, Barbora Krejcikova, locul 2 la dublu şi Marketa Vondrousova, locul 73 în lume la simplu, sunt componentele echipei Cehiei.

Cele două echipe au fost adversare și în 2016, în aceeași fază a competiției, într-un meci disputat la Cluj-Napoca. Cehia a câștigat atunci cu scorul de 3-2. Acum întâlnirea va avea loc la Ostrava, pe o suprafață hard, într-o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri. Meciul este programat la finalul săptămânii viitoare, între 9 și 10 februarie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu