Echipele de handbal ale CSU Cluj, la cota zero

Foto: Dan Bodea

Zero victorii, zero rezultate de egalitate, zero puncte, zero perspective. Echipele de handbal ale Clubului Sportiv Universitatea Cluj au ajuns în cel mai regretabil moment din istoria recentă a sportului pe semicerc. După șase etape disputate în Liga Zimbrilor (prima ligă masculină) și cinci în Liga Florilor (prima ligă feminină), echipele CSU se pot lăuda cu doar două reprize câștigat

Contraperformanțe pe banii publici
An după an Clubul Sportiv Universitatea Cluj încasează cei mai mulți bani din bugetul alocat de municipalitate pentru sport. În 2017 CSU a încasat 2,3 milioane de lei, iar anul acesta 2,5 milioane. Un calcul simplu arată că peste un milion de euro au intrat în contul clubului de pe strada Cardinal Iuliu Hossu. Sigur, CSU este și clubul cu cele mai multe secții sportive – 21. Însă, în articolul de față facem referire doar la echipele de handbal.

În urmă cu cinci ani echipa feminină de handbal „U” Jolidon evolua în grupele Ligii Campionilor. Azi este ca și retrogradată în eșalonul secund al României / Foto: Dan Bodea

În urmă cu cinci ani echipa feminină obținea ultima performanță pe plan intern, medalia de bronz. Tot atunci „U” Jolidon, cum se numea echipa, a evoluat în grupele Ligii Campionilor. Vechea conducere a secției a decis să-și retragă sprijinul financiar, iar echipa a luat-o la vale în ciuda încercărilor stângace ale conducătorilor CSU de a atrage noi sponsori. În palmaresul secției feminine de handbal regăsim alte trei titluri de vicecampioană, într-o perioadă (2010-2012) în care Oltchim Râmnicu Vâlcea era imbatabilă în liga națională.

La masculin situația este și mai dramatică. Nici suporterii cei mai înfocați nu-și mai amintesc anul în care handbaliștii au terminat întrecerea internă pe podium. Echipa supraviețuiește aproape exclusiv din banii pe care clubul îi primește de la Primărie și-i împarte mai apoi după criterii doar de conducători știute. De câțiva ani CS Universitatea (handbal masculin) evolua în eșalonul doi al campionatului și o făcea decent la nivelul respectiv.

Anul 2000 este ultimul în care handbaliștii de la Universitatea Cluj au obținut o medalie în întrecerea internă. Au trecut aproape 20 de ani de atunci / Foto: Dan Bodea

În această vară însă, conducerea clubului a ”împins” echipa în Liga Zimbrilor, după retragerea celor de la HC Vaslui. Două meciuri au pierdut băieții lui Ioan Ani-Senocico la mai puțin de șase goluri diferență. Celelalte înfrângeri sunt de-a dreptul epocale după cum se poate vedea în cifrele de mai jos. În tot acest timp, la Turda, handbaliștii de la Potaissa își văd de treabă.

Nu au un simbol atât de greu în piept, nu au un buget mai mare de 200-250.000 de euro, dar este de ani de zile pe podium sau în preajma lui. Doar două mici amănunte mai merită enunțate. Atât Potaissa Turda, cât și Gloria Bistrița (la feminin) sunt două echipe care s-au construit pe scheletul foștilor jucători (și la masculin și la feminin) de la CS Universitatea Cluj.

Rezultate „U” Cluj (masculin) – locul 14, ultimul
22-24 cu CSM Știința Bacău
25-29 cu CSM Focșani 2007
19-31 cu CSM București
23-32 cu Potaissa Turda
28-40 cu Dinamo București / s-a jucat la Turda
21-31 cu HC Buzău

Rezultate „U” Cluj (feminin) – locul 13, penultimul
28-30 cu Corona Brașov
20-21 cu CSM Slatina
23-27 cu CSM Bistrița
18-19 cu Gloria Buzău
26-37 cu SCM Craiova

Rezultate Potaissa Turda – locul 2
26-26 cu Poli Timișoara
32-20 cu CSU Suceava
30-21 cu CSM Făgăraș
32-23 cu CSU Cluj
36-30 cu CSM Bacău
28-31 cu CSM Focșani

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Haide U says:

    Dupa un “calcul simplu” cum spui tu, in ultimii doi ani au intrat un milion de euro in buzunarul clubului CSU, dar dupa un calcul si mai simplu, observam ca sunt 21 de sectii sportive, ceea ce inseamna ca pe AN intr-o sectie sportiva au intrat undeva la 25 de mii de euro.
    Intrebarea mea este se poate face performanta in liga 1 cu acest buget!?

  2. muresan liviu says:

    Dragul meu,scrii articole pe genunche si la comanda.Habar n ai sa copiezi rezultatele handbalistilor,habar n ai de bugetul echipei Potaissa Turda,de fapt n ai habar de fenomenul handbal.Reprofileaza te sau macar inainte de a critica documenteaza te pt ca esti de a dreptul penibil si hilar.Rad si curcile de tine

  3. M***Vasudemisia says:

    Cert e ca **** de vasu trebuie sa plece.E un nesimtit si punct.

Postaţi un comentariu