Echipele clujene își află, luni, adversarii din 8-imile Cupei. CFR e ca și calificată la masa verde

Foto: Dan Bodea

La începutul săptămânii viitoare Universitatea Cluj, Sănătatea și, foarte probabil, CFR își vor afla adversarii din faza optimilor de finală ale Cupei României la fotbal. Tragerea la sorți va avea loc luni, 30 septembrie, la Casa Fotbalului, începând cu ora 12:00.

În conformitate cu prevederile articolului 30 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor. La tragere la sorți, conform regulamentului, echipele participante sunt împărțite în două urne, astfel:

URNA A:
CFR Cluj / AFC Botoșani
FCSB
Sănătatea Cluj
Universitatea Craiova
Astra Giurgiu
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Foresta Suceava
Dinamo
FC Voluntari
Politehnica Iași
AFC Hermannstadt
Universitatea Cluj
CS Mioveni
Metalul Buzău
Academica Clinceni

URNA B:
Petrolul Ploiești.

Se grupează una dintre echipele din urna A cu echipa din urna B (1 joc) şi, în continuare, cele 14 echipe rămase în urna A se grupează între ele (7 jocuri). Pentru meciurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pe lângă Universitatea și Sănătatea Cluj, echipe calificate direct în optimi după victoriile cu 3-2 în fața Universității Craiova 1948, respectiv 1-0 cu Viitorul Constanța, în aceeași fază a întrecere va apărea, forate probabil și CFR Cluj. Campioana Ligii 1 a pierdut disputa cu FC Botoșani, scor 4-6 după executarea loviturilor de departajare, dar moldovenii au încălcat Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și vor fi penalizați cu pierderea meciului la masa verde.

Distribuie:

Postaţi un comentariu