Echipă „scurtă”, dar eficientă. U-BT a câștigat iar în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj s-au impus cu scorul de 86-80 în meciul disputat în deplasare, în fața suedezilor de la Södertälje Kings, în primul joc din grupa G a FIBA Europe Cup. Diferența de doar șase puncte dintre cele două oponente reflectă echilibrul din teren.

Primul sfert și l-au adjudecat clujenii cu 23-14 și jocul părea o simplă formalitate. Gazdele nu au fost întru totul de acord și au reușit să controleze sfertul al doilea pe care l-au și câștigat cu 23-18, astfel că, la pauza mare scorul general era de 41-37 în favoarea trupei lui Mihai Silvășan.

Conștienți că orice greșeală le va da posibilitatea nordicilor să treacă în avantaj, alb-negrii au intrat pe teren extrem de motivați și au reușit încă 10 minute foarte bune (17-21 scorul sfertului trei), iar ecartul de 8 puncte avans a fost suficient pentru a obține prima victorie în actuala ediție a FIBA Europe Cup, faza grupelor.

„A fost un meci dificil, așa cum ne-am așteptat. Suedezii au o echipă atletică și foarte puternică din punct de vedere fizic. Am văzut acest lucru la recuperările ofensive, acolo unde au cules 14 mingi de sub propriul panou. Și noi avem o echipă fizică, iar la finalul zilei cel mai mult contează faptul că am câștigat jocul.

Am fost la cârma meciului, am câștigat la șase puncte. Ne-am impus fără doi jucători importanți. Conducătorul nostru de joc a fost eliminat cu trei minute rămase din meci. Am avut obiectivul clar de a câștiga aici, dar trebuie să vedem ce putem să facem mai bine pentru a ne îmbunătăți evoluțiile. Vrem să ne calificăm mai departe și trebuie să dăm tot ce avem mai bun”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului antrenorul Mihai Silvășan.

Cei mai buni marcatori ai ardelenilor au fost Donatas Tarolis (20 puncte) și Darko Planinić (17). Interesant este că Mihai Silvășan a optat pentru o echipă „scurtă”, doar 9 jucători fiind utilizați în confruntarea cu Södertälje Kings. Următorul meci este programat, marți, acasă cu bulgarii de la Balkan Petroleum.

Distribuie:

Postaţi un comentariu