Echipa naţională / A refuzat să joace cu Andorra dar promite un meci mare cu Grecia

Internaţionalul clujean Răzvan Cociş se pregăteşte de meciul cu numărul 50 în tricoul echipei naţionale a României

Răzvan Cociş, singurul fotbalist clujean convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile din barajul de calificare la Cupa Mondială cu Grecia, a povestit de ce a refuzat să joace cu Andorra şi Estonia şi spune că România va merge la turneul final din Brazilia, dacă obţine, vineri, un rezultat de egalitate la Pireu.

Internaţionalul clujean Răzvan Cociş aşteaptă cu optimism dubla cu Grecia şi se declară pregătit 100% pentru aceste confruntări deşi, în urmă cu exact o lună de zile a refuzat convocarea pentru partidele cu Andorra şi Estonia.

„Am ţinut mereu legătura cu staful echipei naţionale şi chiar m-au anunţat că ar trebui să particip la cele două meciuri (cu Andorra şi Estonia n.a.), dar am decis că nu sunt pregătit. Acum sunt pregătit 100% şi pot să joc chiar titular dacaă antrenorul va decide acest lucru. La echipa naţională trebuie să vii cu bucurie, dacă nu simţi asta atunci mai bine nu te prezinţi”, a explicat Cociş.

Fotbalistul crescut de Universitatea Cluj nu consideră o performanţă calificarea la baraj şi ştie cum pot fi eliminaţi grecii din cursa de calificare la mondialul brazilian.

„Ar fi bine ca grecii să ne ia de sus, ar fi un avantaj pentru noi. Dacă înscriem la Pireu şi meciul se va termina la egalitate va fi bine pentru noi. Se poate spune că este meciul carierei pentru unii dintre noi. Suntem câţiva jucători care am fost şi la Campionatul European, dar Cupa Mondială e altceva”, a adăugat Cociş.

Referitor la adversara României din barajul de calificare la Cupa Mondială clujeanul ştie că forţa grupului este principala calitate a reprezentativei elene.

„Ei sunt renumiţi pentru faptul că nu cedează nici în ultimile minute, indiferent de scor. Chiar dacă vor avea un scor defavorabil la ei acasă, pot veni să facă un alt meci la Bucureşti. Sunt o echipă ambiţioasă, care joacă de mult timp împreună, au un sistem defensiv foarte bine pus la punct şi se agaţă de orice minge”, a enumerat Cociş atuurile grecilor.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate vineri, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu