Dykes și Washburn nu vor mai continua la U-BT

Foto: Dan Bodea

Au venit împreună și pleacă deodată de la U-BT Cluj. Americanii Kyndall Dykes și Jason Washburn au decis să se despartă de gruparea clujeană. Cei doi au fost achiziționați de U-BT în vara anului trecut și au fost doi dintre jucătorii cu cele mai constante evoluții în sezonul precedent, pe care U-BT l-a terminat pe locul trei.

Sosit în vara anului trecut la U-Banca Transilvania, Washburn a evoluat în peste 30 de meciuri în maioul alb-negru. Pivotul american care evoluează pentru naționala Bulgariei a fost declarat, în 2016, MVP al Ligii Balcanice și are în palmares Cupa şi campionatul din Kosovo. În facultate, Jason Washburn a evoluat pentru Colegiul Utah, iar de-a lungul carierei de profesionist a jucat pentru Cherkasy Monkeys (Ucraina), Tsmoki Minsk (Belarus), Basic-Fit Brussels (Belgia), Sigal Prishtina (Kosovo) și Yokohama B-Corsairs (Japonia).

Pierderea cu adevărat dureroasă este cea a lui Dykes. Statisticile arată că americanul a fost cel mai în formă baschetbalist al campionatului, în sezonul regulat. Kyndall se află în Top 10 la trei categorii extrem de importante: cel mai bun marcator, cea mai mare medie de puncte pe meci și, de asemenea, în topul jucătorilor care au marcat cele mai multe puncte într-un singur meci.

Dykes a înscris în meciurile sezonului regulat nu mai puțin de 446 de puncte fiind de departe cel mai prolific jucător. Americanul are 32 de ani, joacă de 10 ani în campionatele din Europa, mai mult de jumătate (șase ani), chiar pentru U-BT Cluj. În altă ordine de idei Nandor Kuti şi Andrei Calnicenco şi-au prelungit contractele cu U-BT, echipă care va evolua și în Europe Cup pentru al patrulea sezon consecutiv.

Distribuie:

Postaţi un comentariu