Dulca face revoluție la ”U”: „Îmi doresc jucători valoroși care să ducă echipa în Liga 1”

Foto: Dan Bodea

Noul antrenor al Universității Cluj, Cristian Dulca, a oferit primele declarații în noul său mandat la gruparea „Șepcilor roșii”. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a mărturisit că și-a dorit enorm să revină la ”U”, dar ar fi preferat ca echipa să promoveze, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat continuarea colaborării dintre club și vechiul staff tehnic.

„Când îți dorești ceva foarte mult și acest lucru se întâmplă e ca un vis devenit realitate. Sunt foarte fericit că am revenit acasă după șapte ani. Ultima oară când am antrenat pe <<U>> a fost în Liga 1, o perioadă cu mari probleme, cu mari dificultăți la echipă. Din fericire acum este un club cu stabilitate, susținut de Universități, de autorități, există stabilitate financiară și acest lucru pe mine mă bucură foarte mult.

Orice antrenor își dorește liniște la echipă din toate punctele de vedere, iar pentru mine este foarte important că voi putea lucra într-un mediu extraordinar. Sincer, mi-aș fi dorit ca echipa să promoveze, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat că eu nu aș fi fost azi în fața voastră, în calitate de antrenor”, a spus Dulca. Antrenorul a anunțat și obiectivul echipei în viitorul sezon al ligii a doua, eșalon pe care îl consideră cel mai valoros din istoria fotbalului românesc.

„Obiectivul este promovarea pentru că Universitatea Cluj este o echipă de tradiție în fotbalul românesc și acolo îi este locul. Campionatul ce urmează va fi mult mai dificil, deja șase, șapte echipe și-au anunțat obiectivul, acela de a promova, dar și noi vom lupta pentru promovare. Sezonul ce va urma va fi cel mai puternic, la nivelul ligii a doua, de când sunt eu în fotbal”, a adăugat Dulca.

Totodată tehnicianul Universității a anunțat o serie de schimbări atât la nivelul lotului, cât și în ceea ce privește banca tehnică, dar și transparență totală față de suporteri și mass media. „Vor fi multe schimbări. Și la nivelul băncii tehnice și la nivelul lotului de jucători. Încercăm să aducem fotbaliști care au evoluat la cel mai înalt nivel, și aici mă refer la Liga 1, chiar și în străinătate. Trebuie să ne pregătim de acum pentru ceea ce va urma. Abia am semnat, nu pot să spun acum cine va pleca de la echipă, dar vom purta discuții cu toți jucătorii.

Lucrăm și la staff, vreau să aducem un preparator fizic foarte bun. Pe 26 iunie vom organiza o conferință de presă și atunci voi fi în măsură să pronunț și nume pentru că vreau să fiu foarte transparent și vis a vis de presă și de suporteri. Pot să spun de pe acum că îmi doresc jucători valoroși care să poate să ducă această echipă în Liga 1”, a punctat Cristian Dulca.

Chestionat în legătură cu greșelile făcute de vechiul staff tehnic, condus aparent de Bogdan Lobonț, fostul internațional al României a „driblat” răspunsul, dar a subliniat faptul că sub conducerea lui echipa trebuie să aibă o exprimare în teren de așa natură încât lumea să vină în număr cât mai mare la stadion.

„Eu am fost în tribună la majoritatea meciurilor, nu am fost nici pe bancă, nici la antrenamente, nici în staff, nu pot să spun ce anume s-a greșit. Lucrul cel mai rău a fost că s-a ratat promovarea directă și s-a ajuns la baraj. Acum toți trebuie să lăsăm în urmă ce a fost și să muncim pentru ce va urma pentru că va fi un campionat greu, foarte greu.

Avem nevoie de sprijinul tuturor, al suporterilor, al oamenilor din jurul nostru. Până la urmă Clujul este o familie și așa trebuie să rămână. Lumea să vină la stadion așa cum a făcut-o și la meciul cu Sibiu și la celelalte partide, dar știu că numai jocul echipei va aduce lumea la stadion. Vreau să avem un joc consistent, care să aducă rezultate și lume multă în tribune”, a încheiat antrenorul.

Cristi Dulca a mai antrenat-o pe ”U” în sezonul 2009/2010, la capătul căruia a promovat în Liga 1 și în 2012, pentru câteva luni. Dulca a fost prima opțiune a conducătorilor „Șepcilor roșii” pentru postul de antrenor dintr-o listă pe care se mai regăseau Flavius Stoican, Constantin Gâlcă, Cristiano Bergodi și Costel Enache.

Viitorul sezon al ligii a doua de fotbal va debuta la data de 3 august și va fi unul dintre cele mai atractive, în competiție fiind înscrise, pe lângă Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, FC Argeș, UTA, CSM Reșița, Farul Constanța, Concordia Chiajna și Dunărea Călărași, echipe cu pretenții la promovare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu