Duel la vârful clasamentului, terminat indecis: CSM Râmnicu Vâlcea 2-2 Gloria Bistrița

Foto: arhivă

Confruntarea dintre primele două clasate ale Seriei a II-a din liga secundă s-a terminat indecis, în urma unui meci terminat la egalitate, 2-2, rezultat obținut de vâlceni în chiar ultimele secunde ale partidei.

Gloria Bistrița pornea drept favorită în confruntarea cu urmăritoarea din clasamentul Ligii a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea. Cu trei victorii și un egal în primele patru partide ale sezonului, „alb-albaștri” au început meciul în forță, întocmai ca o combatantă la promovare, primul gol venind după nici o jumătate de oră, când Chițu a profitat de neatenția apărătorilor vâlceni și a transformat  în gol un corner care nu anunța nimic periculos (minutul 26).

Pe fondul presiunii fanilor vâlceni și a unor decizii controversate de arbitraj, la un presupus henț în careul bistrițenilor, nervii jucătorilor lui CSM au cedat, iscându-se un mic scandal din care mijlocașul Bărbulescu s-a ales cu un cartonaș galben.

După pauză, gazdele au ieșit decise să schimbe soarta meciului, minutul 50 al partidei consemnând egalarea scorului pe tabelă, prin reușita lui Popa, care a reluat perfect din marginea careului mic o centrare a lui Briceag.

Echilibrul pe tabelă a durat doar 20 de minute, șutul mijlocașului „vampirilor”, Marius Feher, readucând oaspeții în avantaj. Presiunea amfitrionilor la poarta lui Albuț a continuat și pe final. Când părea clar că bistrițenii vor contabiliza cea de-a patra victorie consecutivă,   vârful vâlcean Negruț a reluat în plasa porții oaspeților o centrare venită de pe partea stângă.

Astfel, Gloria revine acasă cu  doar un punct, după un meci controlat în care doar lipsa concentrării din finalul meciului a făcut ca liderii seriei să nu înregistreze o nouă victorie.

„ A fost un meci care terbuia câștigat. Am pierdut cele două puncte nemeritat, nu aveam voie să primim acel gol pe final. La fiecare meci sunt tensiuni, astăzi a fost și o presiunea suplimentară din partea publicului, dar chiar și așa noi trebuia să câștigăm. CSM-ul este o echipă bună, sunt pe locul doi, dar nu pot spune că ne-au surprins cu ceva. Chiar cu nimic, noi meritam să câștigăm”, a declarat la finalul partidei tehnicianul Gloriei Bistrița, Cristian Coroian.

Chiar și cu acest rezutlat de egalitate, Gloria Bistrița rămâne la conducere în Seria a II-a, cu două puncte mai mult decât CSM Râmnicu Vâlcea, aflată la egalitate cu Universitatea Craiova, care astăzi e terminat 1-1 cu FC Bihor.

Etapa a 6-a aduce în Complexul Sportiv „Jean Pădureanu” fosta prim-divizionară CS Mioveni, ocupantă a locului 10 în clasament, care astăzi a obținut prima victorie stagională, 3-0 pe teren propriu cu codașa UTA Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu