Dramă totală. ”U” câștigă și rămâne lider

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a trăit periculos meciul cu ACS Comuna Recea pe care l-a câștigat in extremis, cu scorul de 3-2, după ce a fost condusă de două ori de maramureșeni. Alb-negrii au început meciul parcă demotivați, iar oaspeții au știut să profite de această stare și au deschis scorul încă din minutul 8 prin Vlad Asăujan. Nici această reușită a fotbaliștilor lui Romulus Buia nu i-a trezit din amorțire pe clujeni. 

În minutul 17 o combinație frumoasă îl aduce față în față cu portarul Bota, pe Valentin Lemnaru, care l-a servit perfect pe Ursu, însă, golul mijlocașului Universității a fost anulat pentru poziție afară din joc. Până la pauză tot Ursu a trimis puțin peste poartă, Goga a tras tare dar pe mijlocul porții, iar Florescu a primit un cartonaș galben. Prima ocazie a părții a doua le-a aparținut maramureșenilor. 

Foto: Dan Bodea

Chinde a șutat frumos, dar portarul Dinu a respins balonul. Deși lenți jucătorii Universității au reușit o combinație frumoasă în minutul 59, iar Ursu a înscris elegant pe lângă Alin Bota. Abia introdus în teren Ioan Opriș avea să-i ducă din nou pe oaspeți în avantaj, după o greșeală colectivă a defensivei lui Adrian Falub. În minutul 78 Goga a fost aproape de 2-2, dar mingea trimisă de el spre poartă a trecut puțin peste. Golgheterul Universității a fost implicat și în faza la capătul căreia ”U” avea să egaleze la doi.

Mai întâi șutul lui Goga a fost respins cu dificultate de un apărător al oaspeților, mingea a ajuns la Ursu care l-a luat la țintă pe Bota. Mingea respinsă de portarul maramureșenilor a ajuns la Lemnaru care a pivotat frumos și a tras tare, sub bara transversală. În minutul 86 Abrudan putea să comită o greșeală ce putea fi fatală alb-negrilor, dar a oprit un fotbalist al celor de la Recea, cu prețul unui fault pentru care s-a ales cu cartonaș galben. Fundașul central s-a revanșat în ultimul minut de joc când a reluat cu capul în plasă o lovitură de colț executată de Micaș. 

Foto: Dan Bodea

”Azi n-am avut viteză, parcă și luciditatea le-a lipsit băieților, dar ceea ce va rămâne după acest meci sunt cele trei puncte, extrem de importante în economia campionatului. Nu sunt mulțumit de jocul echipei mele. Nu poate Goga să rezolve toate meciurile de unul singur, trebuie să mai câștigăm și ca o echipă”, a spus la finalul partidei Adrian Falub. Etapa viitoare și Metalurgistul Cugir se vor înfrunta în meciul principalelor favorite la promovarea în eșalonul secund.

Distribuie:

Postaţi un comentariu