Dramă totală la Sibiu, U-BT mai așteaptă calificarea

Kyndall Dykes a marcat 19 puncte în meciul cu CSU Sibiu, dar U-BT a pierdut înfruntarea din Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au fost la câteva secunde de calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), dar verdictul a fost amânat grație victoriei obținute în extremis de CSU Atlasib Sibiu, scor 93-91, în meciul trei din seria de maximum cinci dintre cele două oponente, în faza sferturilor de finală ale LNBM. Clujenii au început mai bine meciul și au reușit, aproape ca de obicei, un prim parțial foarte bun pe care și l-au și adjudecat cu scorul de 22-17.

Cele 5 puncte avans cu care au încheiat primul sfert părea să fie suficiente pentru echipa lui Marcel Țenter, în încercarea de a clarifica situația echipei calificate în semifinale. Al doilea parțial a fost echilibrat, cele două combatante trecând pe rând în avantaj. În cele din urmă gazdele și-au adjudecat parțialul doi, scor 29-29, dar la cabine clujenii au intrat în avantaj de 3 puncte, scor 46-49. Suspansul a continuat și în sfertul trei. Din nou jucătorii celor două echipe au făcut tot posibilul pentru a-și asigura un oarecare confort, înțelegând prin asta o detașare pe tabela de scor.

S-a terminat 22-22 și ultimul sfert devenea decisiv, atât pentru CSU cât și pentru U-BT. A fost duelul tactic dintre cei doi antrenor, dar și rivalitatea celor implicați efectiv în meci, pe parchestul Sălii Sporturilor Transilvania. Finalul de joc a fost dramatic. Clujenii au părut că vor reuși, spre deosebire de alte meciuri, să-și mențină avanatjul psihologic însă, la fel ca în foarte multe partide din acest sezon, ultimele secunde i-au trădat pe elevii lui Țenter. Deși au reușit să egaleze și chiar să treacă în avataj de trei puncte, clujenii nu au știut să gestioneze secundele de final, iar CSU Sibiu și-a adjudecat sfertul patru cu 25-20, și meciul cu 93-91.

Astfel, scorul general devine 2-1 în favoarea clujenilor, iar meciul patru este programat miercuri. Dacă sibienii vor învinge, întâlnirea dintre CSU și U-BT va intra în decisiv. Dacă însă, clujenii vor reuși să-și adjudece meciul patru, atunci aceștia vor face pasul spre semifinala LNBM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu