Douăsprezece milioane de lei pentru sport

Cătălina Ponor/ Foto: Dan Bodea

Bugetul țării pe anul în curs prevede alocarea a 12 milioane de lei pentru finanțarea Campionatului European de Gimnastică Artistică, respectiv pentru Campionatul European de Baschet, ambele competiții fiind găzduite de Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Prima competiție majoră se va desfășura în luna aprilie, Campionatl European de Gimnastică, iar pentru organizarea la standardele impuse de federația internațională de profil este necesară suma de 7,5 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă (6,5 milioane de lei), vor fi alocați de Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului . Alți 70.000 de euro, adică aproximativ 300.000 de lei vor fi alocați de Primăria Cluj-Napoca, suma fiind votată, în unanimitate, de către consilierii locali la şedinţa de marţi după-amiaza.

Campionatele Europene de Gimnastică vor fi organizate pentru a doua oară în România şi se vor desfăşura la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, în perioada 17-23 aprilie. Pentru cea de a doua întrecere continentală găzduită de municipiul Cluj-Napoca (Campionatul European de Baschet), Ministerul Tineretului și Sportului a alocat suma de 5,5 milioane de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu