Două medalii pentru România la Mondialele de Futnet de la Cluj

Clujeanul Alin Bălan (foto, cu cupa) a fost declarat cel mai bun jucător al turneului CM de futnet de la Cluj/Foto: Dan Bodea

România a obținut două medalii de bronz la Campionatul Mondial de Futnet care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. După ce au obținut victorii pe linie în prima zi a întrecerilor, ”Tricolorii” s-au calificat în fazele superioare ale mondialelor.

La simplu, România a terminat pe poziția a șasea. Satisfacțiile cele mai mari au fost obținute în probele de dublu și triplu, în care românii au triumfat în finalele mici, ambele în fața Coreei de Sud, intrând astfel, în posesia medaliilor de bronz.

Foto: Dan Bodea

Deasemenea, sportivul clujean Alin Bălan a fost declarat cel mai bun jucător al turneului, iar echipa României a terminat pe locul trei în clasamentul pe națiuni. În toate cele trei finale mondiale s-au impus sportivii din Cehia, aceasta fiind declarată și cea mai bună echipă a Campionatelor Mondiale de la Cluj-Napoca. Pe locul doi în clasamentul națiunilor s-a situat Slovacia.

”Rezultatele obținute de sportivii noștri sunt cu adevărat remarcabile, cu atât mai mult cu cât și specialiștii dădeau șanse mici jucătorilor noștri să prindă un podium mondial. Per ansamblu România a terminat pe locul trei în clasamentul pe națiuni, fapt ce reprezintă o performanță deosebită.

Am lăsat în urmă reprezentative precum cele ale Elveției, Franței, sau Coreei de Sud, în acest din urmă caz trebuie menționat că există peste patru milioane de jucători de Futnet, legitimați”, a declarat Sorin Bogdan, președintele Asociației Futnet România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu