Două meciuri în două zile pentru baschetbaliștii de la CSM Oradea

Foto: Totalbaschet

Echipa de baschet masculin CSM Oradea va disputa în acest sfârșit de săptămână două partide din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Prima partidă a orădenilor, pe terenul formației BCM Pitești, va putea fi urmărită joi, 31 octombrie, începând cu ora 20.oo, în direct pe postul Digi Sport. Disputa cu argeșenii contează pentru runda a VI-a din LNBM.

După doar 16 ore de la startul partidei jucate împotriva elevilor lui Hristu Șapera, bihorenii vor juca în devans, în Arena de Baschet din Capitală, împotriva celor de la BC Farul Constanța, într-un meci din cadrul etapei a X-a a Ligii Naționale de Baschet. Roș-albaștrii au solicitat devansarea partidei împotriva constănțenilor, inițial programată pentru 7 decembrie, la malul Mării Negre, pentru a evita o deplasare solicitantă chiar înaintea plecării în Rusia, pentru meciul cu Krasnie Samara, ce va avea loc în data de 10 decembrie.

Referitor la partida cu BCM Pitești, va fi a 18-a întâlnire dintre cele două formații din ultimii ani. Din cele 17 partide, nouă au fost adjudecate de gazdele de joi, iar opt de sportivii pregătiți de Cristian Achim.

Jocul de vineri de la ora 12.00, va fi o bună oportunitate excelentă pentru echipa de pe Criș să ducă mărească avantajul la trei partide câștigate în fața dobrogenilor de anul trecut până în prezent.

„Consider că meciul că meciul de la Pitești va fi un meci foarte greu pentru noi. Întâlnim o echipă care a câștigat ultimele trei meciuri disputate. Va fi foarte important ca noi să fim atenți la oboseală. Vom avea câteva deplasări deloc ușoare. Plecăm la București cu avionul, apoi luăm autocarul către Pitești. Jucăm acolo și imediat ne întoarcem la București pentru cu meciul cu Farul. Apoi plecăm în Ungaria. Este un program încărcat, cu meciuri importante pentru noi”,  a declarat fundașul CSM-ului, Dani Popescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Înaintea acestor jocuri, baschetbaliștii orădeni sunt lideri în campionat, cu nouă puncte acumulate, având un bilanț de patru victorii și o singură înfrângere. Gruparea din Trivale sunt pe locul șase în clasament, cu opt puncte, având la activ trei victorii și două înfrângeri. De asemenea, BC Farul Constanța este lanterna roșie a LNBM, echipă care nu a reușit nicio victorie în primele cinci etape ale sezonului și având un coșaveraj dezastruos, 187 de puncte marcate, față de cele 524 primite.

Astfel, cu puțină atenție în jocul din Sala Trivale și cu o victorie aproape sigură împotriva Farului, elevii din Arena Antonio Alexe și-ar putea consolida poziția de lideri după aceste două partide.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu