Doi titulari mai puţin în Gruia

Căpitanul CFR-ului, Ciprian Deac (foto, în vişiniu) a ales să joace din sezonul viitor în Kazahstan, la campioana FK Aktobe / Foto: Dan Bodea

Nici nu s-a încheiat bine campionatul şi oficialii fostei campioane, CFR Cluj, au început deja reorganizarea lotului cu care să abordeze viitoarea ediţie de Liga 1. Cea mai importantă mutare este cea a căpitanului Ciprian Deac. Fostul internaţional al României va evolua pentru următoarele trei sezoane în  Kazahstan, la FK Aktobe.

Clubul din Gruia nu va încasa niciun ban de pe urma acestui transfer, din cauza datoriilor pe care clubul le are către fotbalist.  FK Aktobe va juca în această vară în tururile preliminare ale Ligii Campionilor. Cel de-al doilea fotbalist care părăsește echipa feroviară este Cătălin Carp.

Internaționalul modovean a fost împrumutat în Gruia, de Șahtior Donețk, iar în sezonul viitor va fi cedat, tot sub formă de împrumut, la o grupare din Liga a II-a a Germaniei. În vârstă de 21 de ani Carp s-a impus ca titular în echipa lui Francisc Dican, care l-a folosit cu preponderență fundaș central.

CFR-ul punctează și la capitolul achiziții. Astfel, portughezii Vitor Bruno și Dani Coelho au semnat deja cu „vişinii”, iar pentru a acoperi plecare lui Carp, oficialii din Gruia negociază cu Miroslav Leko, ultima dată la FC Braşov, şi cu Andrei Cordoş, fundaşul Pandurilor din Târgu Jiu, crescut de Universitatea Cluj.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. liviu says:

    De acum daca aceasta FC Aktobe va juca cu o echipa romaneasca ,cand nu va mai juca el acolo .va tine cu Aktobe. Cand a jucat Steaua cu Schalke 04 unde jucase si el- cca 15 minute-a declarat senin ca el tine cu nemti.Saracul de el a “uitat” ca -de fapt -s-a nascut roman si nu ar trebui sa uite asta in nici o imprejurare.Un pacalici -ca multi alti din pacate -care is uita repede radacinile ,ca sa se dea si ei moderni ,sau sa linga mana care ii plateste .

Postaţi un comentariu