Doar numele nu îți garantează o vacanță permanentă

Foto: Dan Bodea

Cel mai celebru fotbalist care a fost legitimat vreodată la un club de fotbal din România, Julio Baptista, are bagajele făcute. Venit ”în vacanță” la CFR, brazilianul care până să ajungă la campioana Ligii 1 nu a mai jucat fotbal de doi ani nu a reușit să revină la o formă sportivă măcar decentă astfel că, noua conducere a clubului feroviar caută soluții să scape de cel mai bine plătit jucător din România.

Iuliu Mureșan arătat cu degetul
Adus la Cluj ca o mare vedetă, Julio Baptista nu a impresionat decât prin aspectul fizic. Rubicond, greoi și cu probleme de respirație, fotbalistul a bifat exact 66 de minute în tricoul CFR-ului (22 de minute în rușinea istorică din returul cu Dudelange din preliminariile Europa League și alte 42 de minute la Mediaș, în meciul cu Gaz Metan). Mai mult, Baptista bifează mai multe prezențe la diverse gale organizate de UEFA, sau Federația Spaniolă de Fotbal decât la antrenamentele vișiniilor.

În aceste condiții noua conducere a campioanei are misiunea clară de a scăpa de brazilian. Însă, oficialii din Gruia nu au intrat, cel puțin deocamdată, în posesia contractului lui Baptista, fotbalist adus la CFR de fostul președinte Iuliu Mureșan. ”Să vedem dacă se poate desface contractul lui Julio Baptista. Deocamdată nu ştim ce contract are, ce clauze, nu știm nimic. Când ajungem acolo <<la Cluj – n.a.>>, ne uităm ce contracte au jucătorii, de cine e nevoie, de cine nu e”, a spus Bogdan Mara, viitorul manager al CFR.

Până vor găsi soluțiile legale să scape de Baptista, fostul internațional brazilian a făcut senzație în Spania. Fotbalistul a fost invitat la o gală din Primera Division, organizată de Liga Profesionistă din Spania, în cadrul căreia vor fi prezentați noii ambasadori ai La Liga, eșalonul de elită din peninsula Iberică. Julio Baptista se numără printre numele uriașe care se bucură mai nou de această onoare, alături de Samuel Eto’o, Patrick Kluivert, Carlos Valderrama, Luis Garcia și Aintzane Encinas.

Fostul internațional brazilian are 37 de ani și un salariu lunar cifrat la aproximativ 40.000 de eruo. Conform unor surse apropiate clubului feroviar remunerația lui Baptista ar urma să crească începând cu data de 1 ianuarie 2019, acesta fiind și principalul motiv pentru care finanțatorul CFR-ului vrea să scape cu orice chip de jucător. În ciuda problemelor cu care se confruntă la Cluj, Baptista este de departe cel mai sonor jucător din istoria Ligii 1.

În Europa a câștigat titlul cu Real Madrid (în 2008), iar la nivel de echipă națională, chiar dacă nu a jucat cu Brazilia la niciun turneu final de Cupă Mondială, a cucerit Copa America (2004 și 2007) și Cupa Confederațiilor (2005 și 2009). În tricoul cele mai titrate echipe de club din lume, Real Madrid, Julio Baptista a prins 77 de partide și a marcat 13 goluri. A mai jucat în carieră la Sevilla, Malaga, AS Roma și Arsenal Londra.

Distribuie:

Postaţi un comentariu