Doar Moldoveanu și Dykes nu ajung pentru Ligă

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, după ce au pierdut și manșa a doua din turul al doilea preliminar, scor 66-85, în fața turcilor de la Muratbey Uşak Sportif. Deși aveau o șansă important la calificare, după eșecul la limită din Turcia, scor 90-93, elevii lui Mihai Silvășan au capotat în fața propriilor suporteri, clujenii plătind tribute lipsei de experiență internațională. U-BT a început bine meciul și a reușit să se mențină în cea mai mare parte în avantaj, pe parcursul primelor două sferturi, fapt ce a făcut ca la pauza mare tabela să indice scorul de 38-32 în favoarea alb-negrilor.

Sfertul al treilea a fost încă o dată ”călcâiul lui Achile”. Turcii au zburdat pe teren și, pe fondul căderii deja clasice a clujenilor, au preluat inițiativa. 24-14 a fost scorul celuil de al treilea parâial de joc, în favoarea turcilor. Nici sfertul patru nu a decurs mai bine și turcii s-au desprins definitive în câștigători. Kyndall Dykes cu 19 puncte și Vlad Moldoveanu cu 18 au fost principalii marcatori ai echipei U-BT. ” O înfrângere dureroasă, mai ales că am avut șase puncte avantaj la pauză…

Ceva, cumva s-a rupt la finalul sfertului al treilea, la începutul celui de-al patrulea și am renunțat.  Nu am reușit să îi mai oprim în apărare, am pierdut câteva mingi care i-au pus pe contraatac și au dat niște coșuri ușoare, care le-au dat aripi. Nu am avut nici puterea mentală, nici puterea fizică de a rămâne în meci și a ne lupta până la final. Îmi pare rău că am pierdut în fața propriilor suporteri, îmi felicit echipa pentru felul în care s-au pregătit și motivat pentru acest meci.

Sunt frustrat, sunt supărat pentru că ne doream foarte mult să mergem în grupe, făceam un pas mare spre baschetul de înalt nivel din Europa, însă cu siguranță trebuie să stăm împreună, să fim o echipă și vedem ce e de îmbunătățit și să nu mai cedăm”, a declarat Mihai Silvășan. U-BT a ieșit din Liga Campionilor, dar își continuă aventura europeană în FIBA Europe Cup, acolo unde va întâlni, în Grupa G, pe turcii de la Gaziantep, pe KB Peja din Kosovo și adversarul de săptămâna trecută, Petrolina AEK Larnaca. Primul meci va avea loc în 19 octombrie, pe teren propriu, cu KB Peja.

Distribuie:

Postaţi un comentariu