Dinamo Tbilisi – Steaua 0-2. În marș spre grupe

Captură video Digisport

Roș-albaștrii au luat cu asalt poarta adversă încă din startul partidei. Chiricheș a dat semnalul de alarmă cu o lovitură de cap, care a trecut puțin alături (‘9). Nikolic putea și el să deschidă scorul, însă a fost blocat excelent de goalkeeper-ul gazdelor, Loria (’26). Dinamo a stat la cutie, mulțumindu-se să se apere organizat și să lovească pe contraatac. Grigarashvili și Khamaladze au avut șansa golului, dar au trimis defectuos din poziții ideale.

Conștienți de miza jocului, gruzinii au ieșit mai motivați de la cabine. Latovlevici a comis un henț în careu, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Salvarea „militarilor” a venit de la Tătărușanu, care a reușit să apere penalty-ul executat slab de Xisco (’61). Ratarea spaniolului i-a descumpănit pe georgieni. Introdus la pauză, Iancu a avut nevoie de 19 minute pentru a marca. Mijlocașul a expediat o „bombă” de la 20 de metri, execuție care l-a prins pe contre-pied pe Loria (’64). Fostul jucător al Viitorului a realizat dubla în minutul 80, cu un șut sec din interiorul careului.
În prelungiri, Tănase putea tranșa soarta calificării, dar a nimerit bara, după o pasă a lui Piovaccari (’90+1).

Echipele de start

Dinamo: Loria – Seturidze, Kvaratskhelia, Ustaritz, Glisici – Merebashvili (’87 Khocholava), Grigalashvili, Khmaladze, Kvirkvelia – Xisco (’67 Vouho), Dvali (’79 Goga); Rezerve: Zarkua, Khurtsilava, Gvelesiani, Papava; Antrenor: Duşan Uhrin jr.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Pintilii (’84 Gardoș), Bourceanu – Popa, Stanciu (’46 Iancu), Tănase – Nikolic (’57 Piovaccari); Rezerve: Cojocaru, Prepeliţă, Pârvulescu, Răduţ; Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Postaţi un comentariu