Din liga a treia, la națională

În urmă cu doar un an Alexandru Banu a fost la un pas să-și încheie cariera sportivă. Astăzi este convocat la echipa națională a Ungariei

Centrul echipei de rugby masculin ”U” Prodvinalco, Alexandru Banu, a fost convocat la echipa naţională a Ungariei, pentru participarea la meciurile din cadrul Cupei Europene a Națiunilor. Ungaria face parte din a treia grupă valorică alături de Cipru, Lituania, Letonia și Andora. Ungaria va juca sămbătă, 9 aprilie, la Paphos, în compania echipei naționale a Ciprului și pe data de 14 mai, va primi vizita selecționatei Andorei.

Alexandru Banu are 27 de ani şi a făcut cunoştinţă cu balonul oval la 16 ani, la Timişoara. A fost achiziţionat de Universitatea Cluj imediat ce a terminat junioratul, iar între 2010-2012 a evoluat la Esztergomi Vitezek, în Ungaria, alături de care şi-a trecut în palmares două cupe şi un titlu de campion în ţara vecină. A revenit la echipa sa de suflet, „U” Cluj, în aprilie 2012.

Din cauza unei accidentări a fost la un pas să-şi încheie prematur activitatea sportivă. O vreme a jucat pentru a doua echipă a Clujului, CS Mănăştur în liga a treia, dar evoluţiile constant bune l-au readus în atenţia stafului tehnic al Universităţii Cluj. Şi Daniel Kadar, tot de la Universitatea Cluj, a fost convocat pentru cele două meciuri ale Ungariei în CEN, însă, acesta din urmă nu se poate prezenta din cauza unei accidentări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu